ANNONS
Annons

Destination Foto - GBG

Produkter
(logga in för att koppla)
Sorry kunde inte svara igår min dator slog ut alla mina säkringar i lägenheten igår, har tryckt in ett nytt nätagg idag :)

Men inget bra väder idag men om någon har lust så kan vi dra till Universeum nästa Lördag?
 
Följer gärna med nästa helg vart det nu bär av ngn stans men inte på lördag(påskafton) och en stund på söndag. Sheriffen är säkert ute och kollar av bilismen. Nu börjar det bli fint i Botaniska trädgården, kanske vore det något? Vi hörs Fredrik
 
Sååå vem har lust hänga med till Antarktis? haha

Sitter och kollar resor nu är ju bra dyrt att åka dit :)
 
Antarktis låter sjukt kul :) Får man fråga var man hittar resor till antarktis, de lär ju knappast vara med i vings nya resekatalog ;)

Härlig mystik med snö-yret Emil!
 
Det finns en svensk resebyrå, Polarquest, som har specialiserat sig på lite annorlunda och äventyrliga resmål. De hyr in några fartyg för egna resor, främst kring Spetsbergen, men för övriga kryssningar i Kanada, runt Nordpolen, Ryssland och Antarktis hyr de in sig hos andra rederier/arrangörer.

Jag och pappa bokade istället direkt hos Quark Expeditions som också arrangerade vår resa. Polarquest hade inga datum som passade oss och skulle ha betydligt mer betalt än Quark. De enda fördelarna jag skulle kunna se med att boka lokalt är svenskspråkig kundmottagning om något strular och svensk guide på vissa resor. Jag och pappa sparade 25000 kronor på att istället prata engelska ombord och kundservicen var fantastisk ändå, i genomsnitt tog det mindre än ett dygn att få svar på mail. Av dryga 70 passagerare på vår kryssning var vi ensamma skandinaver men det var ett holländskt par och några tyskar också, resten var i stort sett från engelskspråkiga länder.

Jag är väldigt sugen på att åka till Spetsbergen nästa sommar och plåta isbjörnar. Någon som vill haka på? =)
 
Som sagt, nästa sommar tänkte jag mig =)

Hurtigruten är säkert bra men jag skulle hellre åka med ett mindre fartyg, t.ex. M/S Stockholm, M/V Ocean Nova, M/V Quest eller något av de gamla ryska forskningsfartygen. Hurtigruten tar över 400 passagerare på sina kryssningar, Quark <100 så det är enkelt att räkna ut var man får se och göra mest.
 
Tänk efter nu Danijel; en gummibåt tar 8 passagerare, hur lång tid tar det då att sätta i land och plocka upp 100 pax jämfört med 400? I Antarktis finns dessutom begränsningar på antalet pax, max 400 gäster ombord och max 100 pax iland samtidigt per landstigningsställe.

Nåväl, ingen idé att bråka om det här och nu. När vi skall boka däremot, då &#%#(/%&! =)
 
Det förutsätter att båten alltid är full :)

Men får ta ett snack med Morsans granne hon var på den båten med sin son hon har nog lite mer info, annars är det nog inte så kul om det är 400 personer måste ta en hel dag att forsla ut dom :)
 
Senast ändrad:
Så vilka var på mässan och bled det några inköp och foton? :)

Själv blev det en printer och lite böcker.
 
Självklart! Tyvärr tillät inte ekonomin att man köpte något, men jag fick testa en H4D-40. Så jag skulle säga att det blev ett lyckat besök :)
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.