Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

D50 wireless?

Produkter
(logga in för att koppla)

t1TUS

Ny medlem
Tänkte bara fråga, har sedan drygt ett år tillbaks en Nikon D50 och är nu sugen på att köpa en blixt. Tänkte kolla om d50 har den inbyggda wireless funktionen för att styra en blixt?

Och jag tänkte även fråga om nikons SB-600 blixt stöder detta?

Mvh: Markus
 
Nej D50 saknar commanderfunktion och kan således inte styra en blixt trådlöst. Du måste ha en extern blixt monterad på kameran för att få den funktionen. Här räcker det inte heller med en SB600 utan för att få commanderfunktionalitet måste du upp till SB800. SB600 kan bara styras inte styra. Tyvärr.
 
Tackar för svaret!

Grejen är att jag fotar mycket skateboard, men då kanske det funkar att bara köpa en blixtkabel, bara för att kunna få en lite annan ljussättning på det hela?

tror du att sb-600 blixten är tillräcklig att fota skate med?
 
Ingen aning, Har bara ägt min 600 i någon vecka. Det kan väl vara rätt stora lokaler misstänker jag. Här får någon annan ta vid.
 
Jag plåtar också skate och hade tänkt att beställa någon form av stativ samt kabel eller radiosändare för att köra trådlöst.

Så jag hakar på tråden och ställer några fråger.

Funkar det med detta för att köra med kabel:
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=6952 Sitter på blixten
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=6951
Sitter i blixtskon på kameran.
Vad får jag för styrning? manuell eller full P-TTL?

Sen har jag också funderat på trådlöst, då har jag kollat på denna radiosändare:
http://www.kaffebrus.com/radiosandare-inkl-mottagare-for-hot-shoe-blixt-386.html
Samma här, vad får jag för styrning?

Jag har upptäckt att jag kan köra min blixt som slav, så att den triggar på blixten från den interna. Att den interna måste slå också stör jag mig på. Funkar det med en IR sändare som triggar den externa blixten då? Typ som denna: http://www.kaffebrus.com/ir-sandare-153.html
 
radiosändare hade jag satsat på, har själv en liknande variant, men du får såklart klara dig utan allt va ttl heter.
 
Albin Wahlgren:

Jag har upptäckt att jag kan köra min blixt som slav, så att den triggar på blixten från den interna. Att den interna måste slå också stör jag mig på. Funkar det med en IR sändare som triggar den externa blixten då? Typ som denna: http://www.kaffebrus.com/ir-sandare-153.html [/B]

Jag använder Ir sändaren från kaffebrus som du länkar. Fungerar jättebra speciellt med slavtändaren http://www.kaffebrus.com/slavtandare-med-stativganga-fotocell-156.html som funkar i nästan alla vinklar. Tyvärr så funkar dessa nästan bara inomhus. Så för utomhusfotografering eller långa avstånd tycker jag att du ska köra radiosändare istället. Jag ångrar att jag inte gjorde det.

Oj, glömde nämna att du får klara dig utan TTL, men det visste du kanske
 
ok, tack för ditt svar :) men frågan är om jag kan trigga min externa blixt med en IR sändare? Efter som den interna blixten på kameran kan det borde väll det funka med en lös IR sändare, utan en extra slavcell till den externa blixten.
 
Jodå. Det går. Men med slavtändaren så har jag upptäckt att den funkar i vinklar som blixtens inbyggda fotocell inte klarar.
Men det räcker med en IR sändare. Men jag skulle rekommendera radiosändare.
 
ok, här är det snabba ryck, det gillar vi! :D jag får fundera på om jag ska ha radio sändare eller IR sändare, troligen blir det radio. Jag hade ju tänkt att ha den externa blixten mitt kamera stativ vid sidan om när jag plåtar tex skate, har jag fattat det rätt så är det 1/4" gänga på de felsta kamera stativ? Jag hade nämligen tänkt mig en sån här http://www.kaffebrus.com/blixtsko-vridbar-421.html för att kunna ha blixten på stativ.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.