Annons

Canon 60D pixelfel från första dagen

Produkter
(logga in för att koppla)

stukad

Medlem
Hej!

Tänkte att jag kunde få mig en läxning i hur kinkig man ska vara på pixelfel.

Jag har precis fått hem min Canon 60D som jag beställde på nätet och störde mig på att en så dyr kamera hade prickar på bilderna.
Är inte så hemma på vad dom olika pixelfelen heter men tex. en helt vit prick och några blåa samt röda kluster. Antar att den vita är en het pixel (bränd)?

Själv är jag intresserad av himlen och stjärnorna och fler prickar på himlen vill jag ha än vad som finns.

Länkar till dom som orkar läxa mig om pixlar och om jag med all rätt vill lämna in den på garantin

Bilderna är tagna med locket på kamerahuset

Kamerabild
http://www.megaupload.com/?d=SCPQ1H0G

Komprimerad och markerade prickar
http://www.megaupload.com/?d=42QHQ3YS

ps
Pixlarna i den gröna cirkeln på fotot ser man bland stjärnorna som jag fotar.
 
Senast ändrad:
Glömde den här bilden kanske inte så vacker men i propoption till stjärnorna så är det störande pixlar om man ska göra seriösare tagningar.

http://ge.tt/8c5kxb6

Full visning
Tryck på DOWNLOAD under bilden.
 
Nej, CMOS sensorer ser ut sådär. Använd dark frame och gör en manuell sensorrengöring för att mappa om sensorn så ser det bra ut igen.
 
Tack för svaren.
Jag har kört autorengöring + manuel sensorrengöring det går inte få bort den döda vita pixeln eller det blåa klustret med det.

Jag har googlat som en galning för att försöka mappa om 60d, men vad jag förstår så är det endast 7d och uppåt som det är möjligt på.
Har även dum som jag är letat efter manipulerade firmwares men inte hittat några. Antar att remaping endast ligger i mjukvaran.

Snåljåpar som inte köper det värsta få skicka in kamerorna till canon för mappning vad jag förstått det som. Jag kan tippa att pixlarna inte lagar sig själv :D
 
Tack för svaren.
Jag har kört autorengöring + manuel sensorrengöring det går inte få bort den döda vita pixeln eller det blåa klustret med det.

Jag har googlat som en galning för att försöka mappa om 60d, men vad jag förstår så är det endast 7d och uppåt som det är möjligt på.
Har även dum som jag är letat efter manipulerade firmwares men inte hittat några. Antar att remaping endast ligger i mjukvaran.

Snåljåpar som inte köper det värsta få skicka in kamerorna till canon för mappning vad jag förstått det som. Jag kan tippa att pixlarna inte lagar sig själv :D

Hmm, är inte helt säker men har för mig att det ska gå att göra själv.. Det är inte bara så dumt att de döpt det till något mysko i svenska menyer?
 
Nja tror inte det. Själv är jag ganska nyfiken av mig och har prövat alla inställningar hej vilt och närmast någon fix är manuell och autorengöring.

Orkar egentligen inte skicka in kameran så jag letar efter något trick som bara släcker den vita pixeln och helst tar bort det fula blåa klustret.
Ofta men inte alltid finns det dolda servicemenyer i dom flesta elektroniska prylar och hade hoppats på att någon visste.

Sen finns det exponeringstricket för att värma sensorn och sedan göra en rengöring, men det fungerar inte heller.
Sitter och googlar på allt vad 60d heter och hittar inget speciellt som jag kan sätta i verket.

Med tanke på att det är min första systemkamera så blev jag glatt överaskad när jag märkte prickarna på bilderna, och att man antagligen inte kan fixa det själv och antagligen bara bli värre.

Undrar hur kamerans bilder ser ut om två-tre år om jag inte lämnar in den för mappning :)
 
Okay, prova att höra med butiken du handlade av om du kan få byta mot ett nytt ex. annars hade jag satsat på att skicka in kameran + objektiv så kan de kalibrera samtidigt!
 
Jo jag kommer nog inte längre än så här så det är nog den bästa och enda idén.
Ska ringa dom i morgon...
 
fungerar på 50D också och jag fick bort ett par sådana heta pixlar.
Ett kluster kan också se ut värre ut ön det egenliten är. Det kan vara en pixel som det är problem med, men på grund av AA filtret och brusreduceringen så kan pixlarna runtomkrin interpoleras så det ser ut som ett kluster av pixlar.

Ha objektivlocket på, gå in i ett mörkt rum, slå om kameran till manuell sensor rengöring. Låt den gå i ungefär 30 sekunder. Stäng av kameran. Titta om pixlarna är borta.
 
detta var nytt för mig, hade inte en aning om att jag kunde leta döda pixlar genom att ta kort med bajonettlocket på..

har en ca 1 månad gammal 7D, hittade 2 pixlar, 1 röd och 1 blå, rätt mycket svart yta att gå igenom så jag hade säkert hittat fler om jag orkat leta.
 
Det fungerar tyvärr inte på 60D vad jag har läst och det svar jag fick av Canon.

Nu ska jag skicka in kameran på garantin.

Mailade Canon support igår och ringde återförsäljaren och Canon RCC i Göteborg idag, alla svar var desamma.
Sensorfel fixas utan snack, det är inte meningen att man ska ha prickar på fotona med en ny systemkamera.
Glömde fråga om det gäller under hela garantitiden men jag antar det. Är det efter garantin gått ut så verkar priset diffust beroende på hur mycket fel det är men runt en femhundring +-.

Lcd skärmarna var det lite värre med om man gnäller på pixlar och genomsläpp men det gör väl inget så länge man ser vad man fotar.
18mp får jag inte så mycket ut av alla fall genom att titta på en 3" skärm.
 
Yep LCD skärmar och heta pixlar får man räkna med också. Lite svårare att se en sådan. Jag har några sådana från dag 1 på LCDn.. Inga problem egentligen. Värre om det är en datormonitor eller tv.
 
Jo mitt resonemang går väl så
Hade antagligen inte heller brytt mig om skärmen men ett gnälligt mail kanske hade hittat till Canon. Jag menar, jag har inte sett en enda mobilskärm med pixelfel.

Jula förväntar jag mig ingenting ifrån, fungerar saken inte är det bara kasta skiten i soporna men köper jag en märkeskamera så jag förväntar mig en garanti som håller för ändamålet. Jag hade blivit förvånad om jag skulle fått nobben på garantin.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.