Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon 28-135is usm

Produkter
(logga in för att koppla)

austin

Guest
Hej!
Jag skulle vilja ha lite synpunkter om Canon 28-135is,Jag undrar om det är så plastig,sladrig,mekanisk dålig och vill åka ut i 135mm-läget när man har den hängande på axeln.när jag läste om den på recensioner på fotosidan,Så vart jag tveksam till att köpa den.
 
Hej

Jag har haft min i ca 5 mån och är väldigt nöjd med den. Senast var jag ute och vandrade bland klipporna i Strömstad med kameran hängandes kring halsen, den fick utstå en del skakningar, men den föll inte ut i 135-läget. Kanske nåt som sker när den blir mer sliten (hoppas inte).
En sak man bör tänka på är att IS:n äter batterikraft, som tur är går det att stänga av.

Hade en 28-80 3,5-5,6 DC innan, gissa om det är skillnad. Mycket bättre skärpa, snabb och tyst autofokus, mer gedigen kontruktion. Objektivet i metall med gummiklädd bred ring för manuell fokusering.

Ett minus är dock att den inte är ljusstark, IS fungerar dock mycket bra om motivet står stilla (rör sig långsamt).


Rekommenderar den starkt.

Robban
 
Har haft min i 2½ år, och den åker ut. Men varför måste det vara ett bekymmer? Har den alltid i en toploadväska.

Gillar den och kommer inte att byta ut den i brådrasket. Inga reklamationer under de gångna åren.
 
Jag har precis lämnat in min 28-135 för att bländarlamellerna har lossnat efter 1,5 års normalt användande, (hoppas det går på garantin).

När den väl fungerade var den väldigt trevlig, den är ju lite plastig och vill gärna fara ut i 135 mm läget, men så är det ju faktiskt ingen proffsoptik heller.

På det hela taget får jag ändå rekommendera den för den är väldigt skarp, bra zoomområde och den har stabilisator som fungerar väldigt bra.

Mvh / Per
 
Det var ju otur per!
Att få byta bländarlamellerna efter så kort tid.Man ska kanske tänka sig för innan man köper objektivet.Kanske kan ett 28-105 usm vara ett allternativ istället.
 
Nån som har kunnat jämföra den med Tamrons 24-135 AD vilken också sägs vara ganska bra, ligger ju ung i samma prisklass om man plockar bort lite för IS och USM. Har läst mycket gott om den, men tänkte om någon jämfört med 28-135 IS USM.
 
Tjenare!

Jag var i nyc nyligen och skulle inhandla en 28-135 till mig och min kompis. De hade även tamronen du talade om så jag köpte båda två för att testa en vecka. Tamronen har lite segare autofokus och den saknar som sagt också IS. Men bortsett från detta så är skärpa lika bra som på canon gluggen + att du får lite extra vidvinkel. Men jag valde ändå 28-135 IS till slut med tanke på USM och IS.
 
Jag har också ett 28-135 och är nöjd. Visst åker det ut i 135mmläget men det är väl inte hela världen. En sak som kan vara värd att tänka på är att objetivet är stort och skymmer den inbyggda blixten på min EOS300. Den blixten är kanske inget att ha för seriöst bruk men med objektivet på har man inte ens en "nödblixt" om det skulle behövas.

Per
 
Ok, kul, tror jag kanske siktar på tamronen, det är ändå 1500kr imellan, fast jag får se, IS kan ju vara bra att ha också, samt att då jag troligen går upp till digitalt senare så är säkert canons saker bättre. Tamron har ju gått ut och sagt att dom inte har någon support när det kommer till Canons digitala. Uscha nästan ett dagens I-lands problem.
 
Det blir nog ett bra val, jag valde canon gluggen efter som min prisskillnad endast var någon hundralapp å då kändes Is och USm kändes mer attraktivt
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.