Annons

Butik med bra utbud fotoböcker

Produkter
(logga in för att koppla)

Papp

Avslutat medlemskap
Letar efter en butik i Stockholm, som har bra utbud med fotoböcker.(Inte så-gör-du-böcker, utan böcker med bilder.)
Någon?
 
Kan rekommendera bokhandeln Konst-ig: www.konstig.se

Ligger på Åsögatan 124 på Södermalm. Jag har inte vart där på länge, men dom har alltid haft ett gediget sortiment av bra böcker.
 
Urk!

Fy vilken jobbig hemsida, någon som har tålamod o stanna kvar? :)
Men butiken kan säkert vara bra, reflekterade bara över att någon använder sig av sådant upplägg på en hemsida idag.

//
 
Jag har inget tips på butik, men däremot ett tips på en bok för den gatufotointresserade. Paris mon amour, som boken heter, är den perfekta coffee table-boken. I boken finns mängder av förstklassiga gatofotografier från Paris. Bland annat finns flera magnumfotografer representerade, och de flesta fotografierna är tagna kring 1950.
 
Akademibokhandeln vid mästersamuel/regeringsgatan brukar ha hyffsat utbud. Men bäst är nog fotoboksantikvariatet på torkelknutssonsgata, det mesta är beg, men det finns gott om nya böcker också. Oftast synnerligen bra utbud!
 
Letar efter en butik i Stockholm, som har bra utbud med fotoböcker.(Inte så-gör-du-böcker, utan böcker med bilder.)
Någon?

Annars finns ju www.nevabooks.se om du vill hitta något på nätet.


"Den lilla bokhandeln, med de STORA böckerna. En specialiserad foto-bokhandel i södra Östergötland ...och vi finns ju i hela världen tack vare www.nevabooks.se"
 
Bortsett från fotoantikvariatet som har mycket bra böcker som inte finns på förlagen längre handlar jag inte ofta fotoböcker i butik längre. Dels har de flesta ett ganska snävt och ofta tunt utbud och dels är de som regel ganska dyra. Visst, konst-ig har en del, men akademibokhandeln har blivit mycket sämre än förr. Nu köper jag oftast mina fotoböcker på bokus eller adlibris, där kan man beställa i stort sett allt som går att få tag på.
 
Absolut, nätbutikerna slår det mesta i fråga om utbud. Men om man vill bläddra i böckerna så är det svårt att slå bokhandeln. Annars kan jag rekomendera MOMA i New York, Tate i London och MEP (Maisson européen de la photographic) i Paris. Skitbra utbud, kanonutställningar och en trevlig resa på köpet. Var själv på MEP i söndags och köpte två praktverk av Koudelka. 400kr tur och retur och Paris är ju aldrig fel:-D
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.