Annons

brusbild på d70s...?

Produkter
(logga in för att koppla)
ACR är inte lysande på brusreducering eftersom det inte tar hänsyn till brusets karaktär. Nikon Capture är bättre val om man har en nikon-kamera. ACR kan funka hyfsat upp till ISO 800 under förutsättning att man slår av auto-läget, och justerar manuellt, men över ISO800 skulle jag hellre välja Nikon Capture, dock med minsta möjliga brusreducering påslagen (experimentera) och i högkvalitetsläget.

Dumsnålt av nikon att inte låta alla få ut det mesta av sin kamera och skicka med Capture.

Till att börja med måste man förståss exponera korrekt, en underexponerad RAW-fil är inte brus-rolig vare sig det är Canons eller Nikons. Canon har ju en liten fördel där eftersom ISO 1600 snarast motsvarar ISO 2000.

Kvalitén på brusreduceringen beror av de matematiska algoritmer som används. Det handlar inte bara om att maskera brus utan om att rekonstruera bildinformation.

Att det går att rekonstruera bildinformation med hyfsat resultat är väl Canons CMOS-sensor ett bra exempel på med bara 33% fillfactor. Och sen ska ju RGB-färginformationen interpoleras fram också, sensorn registrerar egentligen bara 0,33 * 0,33 = 11% av motivets färg/yta...en rätt gles sampling av verkligheten kan man tycka...men hyfsade bilder blir det ju...
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.