Annons

Bra piratgrepp till D50 ?

Produkter
(logga in för att koppla)
Tja, tror det var exakt ett sådant jag köpte när jag ägde en D50. Det var mitt första batterigrepp och jag upplevde det som positivt. Sen är det självklart att det blir lite jobbigare att använda vertikalavtryckaren då man måste ploppa ut den lilla IR-dioden och sen byta till "fjärrutlösare" på kameran innan man kan trycka av men det är ändå en hyffsat smart lösning eftersom D50:n inte har något stöd för batterigrepp.

För pengarna jag gav (runt 600 med frakt osv) så tyckte jag iaf att det var värt.. mest för att kameran blev lite stadigare att hålla i. Enda minuset som jag kommer ihåg sådär konkret var att när man tog loss batteriluckan från kameran och förvarade den i batterigreppet så skramlade det lite.

Men man får ju vara beredd på att de inte kommer kännas som ett original grepp till D300:an som kostar 2200 mer.

Men hade jag varit i din position hade jag inte tvekat att köpa ett. Snabb frakt var det också!
 
Looped skrev:
För pengarna jag gav (runt 600 med frakt osv) så tyckte jag iaf att det var värt.. mest för att kameran blev lite stadigare att hålla i.

Om det är ett stadigare grepp man vill åt, så kan jag rekommendera Nikons handlovsrem(*). Då sitter kameran som en handske, bokstavligt talat! Jag använder en själv hela tiden, på min D50. Då slipper man nack/axelremmen, dessutom.

Per.


*) Nikon AH-4
Bild: http://www.missnumerique.com/images/produits/large/nikon_handstrap_ah4_a.jpg
Cyberphotosida: http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=123168
 
Jag har kollat på en sån till min D300 själv faktiskt men 1200 spänn för en handlovsrem? Det är ju helt galet. Med dollarn som den är nu så kan man köpa den från USA för typ 4-500 på B&H photo.
 
Looped skrev:
Jag har kollat på en sån till min D300 själv faktiskt men 1200 spänn för en handlovsrem? Det är ju helt galet.

Inte helt. Kvalitén är förnämlig, passformen likaså. Min absolut bästa kamerainvestering, förutom hus och glas.

Det är väldigt behagligt att veta att kameran sitter där, utan att jag behöver krampaktigt klämma om den. Kameran blir liksom en förlängning av handen, precis som det ska vara.

Ett batterigrepp (som ju också kostar en del!) tillför ju visserligen kraft och en knapp för vertikalbilder, men jag har aldrig fattat vitsen med någon av funktionerna: jag kör normalt aldrig slut på batteriet och vertikalbilder tar jag inte så många i stöten att det blir ett problem.

Men det är ju jag.

Per.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.