Annons

Blir inte klok (komposition, beskärning etc)

Produkter
(logga in för att koppla)
Tycke och smak

Du ska nog inte fästa dig så mycket vid att olika tyckare har väldigt olika smak.

På din originalbild och varianterna finns det absolut inget att anmärka på estetiskt eller kompositionsmässigt.

Det viktiga är att du jobbar vidare med din stil och det du gillar. Det är egentligen det som är kärnan i att bryta från mängden.

Visst kan det vara givande att laborera med regler som tredjedels-regeln, gyllene snittet o dyl. Men regler är ett för stark begrepp, det handlar väl mer om goda råd.
Eller begreppet "färgstick". En bild som har de färger som fotografen önskar har inget färgstick. Huden har olika färg i olika ljus och omgivningar.

Mvh J O
 
Personligen måste jag säga att tycker jag version två ser ut att vara helt sönderredigerad - den känns nästan mer som en illustration än ett foto. Det är svårt att ge tips på komposition när man inte själv har ett objekt med vilket man kan arbeta, men om du nu ska ha känsla av koja kunde det vara av intresse att låta barnet krypa längre in under filten och låta ljuset bara lite smått lysa upp ansiktet; fortfarande med ljus (dock kanske gärna lite svagare) bakifrån, men med catch light på ögon och valda delar av ansiktet så att det ser lite mer ut som en blandning av ett kattdjur i en håla och ett barn i en lekstuga; leken i sig är ju ofta(st) föreställning, så bildspråket där kan vara mycket intressant.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.