Annons

Billigare alt till Nikkor 17-55

Produkter
(logga in för att koppla)

Mycket bra inlägg och en av de bästa artiklarna jag läst på länge. Nää det är nog sant att det är och förblir personen bakom kameran som är den största begränsningen. Vissa av dom bästa bildena är tagna med instegskameror och billig optik =)..

Det är nog andra parametrar som skilljer dyr proffsutrustning mot billig instegs utrustning, så som hållbarhet, snabbhet, ergonomi och smidighet.
 
Det är nog andra parametrar som skilljer dyr proffsutrustning mot billig instegs utrustning, så som hållbarhet, snabbhet, ergonomi och smidighet.
Som sagt: De flesta objektiv levererar mer än vad tom D800 klarar av att hantera så länge som de är nerbländade ett par steg. Kantskärpan undantagen. Skärpan fullt öppen är en helt annan sak. Ljustyrka också. Speciellt kombinerat med krav på kantskärpa. De som tror att proobjektiv som Canons L serie och Nikons motsvarighet alltid är outstanding bara för att de är vita bedrar sig ordentligt. De är i princip alltid bra men det finns andra ej progluggar som är bättre eller väl så bra men till ett helt annat pris.....eller status. Det sista är nog väl så viktigt för många.....

Läste en intervju med någon Canonhöjdare som sa att, om jag nu minns rätt, 17-55/2,8IS egentligen borde vara vitt. Dvs medlem i L-serien. Det är byggt med samma kriterier och samma höga krav men då det är en EF-S så kommer det aldrig att bli ett L. Alltså marknadsstrategi......
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.