Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Bilder från EOS300D via USB utan kortläsare?

Produkter
(logga in för att koppla)

ThomasRaden

Avslutat medlemskap
Sitter med min EOS300D hos en kompis som inte har en kortläsare och försöker tanka ut bilder. Han kör Windows XP. Försökte koppla på en USB-kabel och kopiera den vägen med WIA-drivern i XP, men det hände ingenting. Ser bilderna i kameran (RAW-bilder mest) men när man kopierar blir inget kopierat till hårddisken. Försökte sedan att köra igång CaptureOne 3.6 och se om det gick att göra capture den vägen, men det verkar som om CaptureOne bara stödjer firewire. Någon som har några ideer om vad för enkelt program som kan hämta bilder smidigt från EOS300D via USB?
 
När du ska föra över filer direkt från kameran via usb i tex utforskaren så får du se till att ställa om överföringssätt i menyn i kameran till PTP. Då borde det fungera.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.