Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Beredskapsväska för d70s?

Produkter
(logga in för att koppla)

zraz

Ny medlem
Jag tycker om att alltid ha min kamera framme utifall det där ögonblicket jag bara inte får missa inträffar. Problemet är att det känns lite vårdslöst att ha kameran helt oskyddad och jag har nu fått tipset om att det finns något som heter "beredskapsväskor".

Är det någon som vet var man kan köpa en beredskapsväska som passar d70s med kit-objektiv? Jag har kollat på cyperphoto och scandinavianphoto, men de har mest väskor för canon :(

Kanske finns det en annan väska som fyller samma funktion: snabbt upp med kameran utan en massa strul (gärna < 4 sekunder). Alla tips mottages tacksamt!
 
Jag kan starkt rekomendera Lowepro SlingShot 200AW
Går väldigt fort att få fram kameran men kanske inte på fyra sekunder men under tio iaf!
/Kjelle
 
Lowepro Topload Zoom 1 bode funka fint. Jag tror att en D70 med kitobjektiv går ner även i en Topload Mini, men jag vågar inte svära på det.
Själv har jag en Topload Zoom 2. Där får jag ner 2 objektiv, beroende på vilka objektiv, såklart.

Vad som menas med "beredskapsväska" vet jag dock inte, om det nu skulle vara en speciell typ av väska.
 
Hej David! En beredskapsväska i klassisk mening är ett skräddarsytt fodral till en viss kameramodell med objektiv påsatt. Brukar säljas av kameratillverkaren, i detta fall Nikon. Till D70s finns ett sådant. Gå in här:

http://www.europe-nikon.com/details.aspx?countryid=12&languageid=12&prodId=1057&catId=91

Titta under tillbehör: CF-D70

Jag skulle emellertid inte rekommendera en beredskapsväska eftersom den har ett begränsat användningsområde. Skulle du vilja ha en telezoom på din D70s är fodralet för litet. Lowepro Topload Zoom finns i olika storlekar och har dessutom några mindre fickor att ha småsaker i vilket beredskapsväskan inte har. Eftersom kameran ligger med objektivet nedåt i denna typ av väskor tycker jag att det inte är något problem med att få upp kameran snabbt. Dessa väskor är prisvärda och praktiska. Själv har jag flera stycken och är mycket nöjd. Lowepro Topload Zoom hittar du t ex på Scandinavian Photo och CyberPhoto.
 
Jag har ett skräddarsytt fodral till min D50 som jag beställde från Dustin, det ser nästan exakt likadant ut som för D70. Det är bra att ha om man är i miljöer där man kan ha kameran på axeln utan att vara rätt för att stöta i någonting, men det ger i princip inget som helst skydd om man skulle råka tappa den.

Priset i Sverige tycker jag är ohemult, i USA tar de ca 30$ men här ska man betala ca 800 kr... för lite tyg. Men, jag köpte fodralet ändå och är nöjd trots priset. Jag har ofta med mig kameran på större fester och då vill jag inte släpa runt på en stor kameraväska med skrikiga färger. Som drinkstänkskydd är det perfekt :)
 
Tack för alla svar! Roligt att se att det är så många som är aktiva på den här sidan!

Jag har en gammal samsonite-väska som liknar top load zoom 1, provade just att använda den i bältet och insåg att jag kanske tänker helt fel överhuvudtaget. Det blev ganska klumpigt att ha kameran hängande där och jag kan tänka mig att det blir fånigt att gå runt så dagarna i ända.

Om jag lagar min gamla ixus kan jag ha den i fickan och använda den för fyrasekundersbilderna... Sen verkar Slingshot 200 AW intressant för d70:n, måste kolla upp den när jag får möjlighet.
 
Ventileit skrev:
note*
Dustin: 695kr
Cyberphoto: 420kr
Skillnaden är faktiskt större eftersom du har tagit Dustins pris utan moms (som privatperson är det bättre att använda http://www.dustinhome.se där man får billigare frakt också)...
Dustin håller kvar vid sina sjuuuuuka överpriser.
...men det är alltid dumt att generalisera.
Här är två exempel där Dustin är billigare:
http://www.cyberphoto.se/canon/ef/50_18.php
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=240653
 
Jag köpte en mrock väska: http://www.m-rock.com/rocky.html

Den är dyngsnabb om man har dragkedjan öppen, om jag går om kring och väntar på att ta en bild har jag väskan hängande över axeln och bara knappen knäppt, med lite övning kommer man nog under 4 sekunder då ;)
 
Ventileit skrev:
Dustin håller kvar vid sina sjuuuuuka överpriser.

Det finns många saker som de håller bra priser på och en del saker som de tom är bland de allra billigaste på, men alla produkter får man ju inte lika bra pris på så...

Sen bjuder ju dustin på frakten om man köper för över 500kr, iaf om man som privatperson beställer från dustinhome.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.