Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

behöver tips på att välja en lämplig systemkamera

Produkter
(logga in för att koppla)

jonas 87

Ny medlem
hej ska åka till thailand om 2 månader och skulle vilja ta lite fina bilder där ner har fått två tips på olika kameror men vet inte vilken jag ska välja är ett pake tmed en canon 600d http://www.netonnet.se/art/foto/sys...ket/canon-eos600d18-55is55-250is/175033.4957/ eller så är det en nikon d3200 http://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/nikon/nikon-d320018-55vrsummerkit/173628.3301/ med ett extraobjektiv till som e http://www.netonnet.se/art/foto/objektiv/objektiv-nikon/nikon-35mmafs18mmdx/122380.4570/ tack på förhand
 
Hmm, om jag skulle vara tvungen att välja något så skulle det nog bli Canonpaketet. Mest beror det på att just det paketet har både tele och vidvinkel. Nikonpaketet plus ett objektiv som visserligen är bra men det kompleterar paketet väldigt dåligt. Om man bara tänker på brännvid så klart.

Skulle jag dra på semester skulle jag nog välja ett paket med kanske nått objektiv på 18- 135(200) mm. Helst skulle jag förstås ta med mig ett antal objektiv men eftersom det är första systemkameran du köper kan det bli lite för dyrt :)

Så om du bara väljer mellan de paketen = Canon. Men annars kan du leta efter en Nikon med en superzoom.

/Staffan
 
Nje, tele är lite överskattat. Ljusstarka objektiv går att leka betydligt mera med eftersom man har ljusstyrkan också.
 
kan ju välja på flera men har fått dessa som förslag. men kom gärna med mer förslag om ni har i den prisklassen. allt detta är som grekiska för mig men ni får gärna förklara lite för mig.
 
Nje, tele är lite överskattat. Ljusstarka objektiv går att leka betydligt mera med eftersom man har ljusstyrkan också.

Nu verkar det ju som att TS är ganska ny på systemkameror. Visst man kan leka lite med ett ljusstarkt objektiv men TS ska dels till Thailand, vilket jag bara får för mig är ganska soligt (kan ju vara mitt i djungeln där det knappast är så ljust iofs), och dels så kanske TS inte "vet" hur man leker med ett ljusstarkt objektiv. Inget illa menat mot TS, jag kan ha hur fel som helst.

Skulle jag gissa så kommer inte 50mm 1.8 sitta på alls under de två veckor resan är på eftersom TS har zoombrännviden i 18-55 objektivet.

Men att tele är överskattat på semestern håller jag inte alls med om, men det är ju bara min åsikt :)

/Staffan
 
kan ju välja på flera men har fått dessa som förslag. men kom gärna med mer förslag om ni har i den prisklassen. allt detta är som grekiska för mig men ni får gärna förklara lite för mig.

Tänker bara på mig själv när jag köpte min första kamera (med ett 18-55) men hade jag fått välja om igen hade det blivit något sådant här:
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=600D18135
eller
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=NiD320018105VR Ska erkänna att jag inte har så bra koll på hur bra nikons objektiv så om nån har något att invända får de gärna säga det :)

Med andra ord, ett system med en någurlunda zoom för att ha på semestern. Finns andra märken än nikon och canon iofs men de är jag dålig på :)

/Staffan
 
Nikonpaketen är lockande(kör canon själv) mest av den anledningen 35mm 1,8 'an men till semestern i Thailand skulle jag välja Canonpaketet som fyller funktionen bättre. Jag skulle inte velat vara utan tele när jag var där, inte vidvinkel heller för den delen :)
 
Jag tror det är viktigt att köpa kameran så snart som möjligt så du hinner bekanta dig med den innan du reser.

Du blir säkert nöjd med vilket av paketen du än väljer men det är stor skillnad om du väljer ljusstarkare objektiv. Jag hade valt ett Canonpaket med18-135/3,5-5,6 IS (inte ljusstarkt) och kompletterat med ett fast 50 mm 1.8 (ljusstarkt) för strax under 1000-lappen. Hittar du liknande från Nikon så är det säkert ett lika bra alternativ.

Du får lägga någon slant på väska, minneskort och motljusskydd till zoomen innan du är färdig och då ligger slutpriset på 8.500-9.000,- och det är ju inte så farligt?
 
Pentax K-5 (eller K-30) med kitobjektivet 18-55 eller 18-135 så har man vädertätat och dammtätat för eventuellt väder och vind i Thailand. Sensorn och många andra funktioner är topp i APS-C segmentet av kameror. Begagnat går en sådan kombo för samma pris som en ny D3200 eller 600D men har så mycket mer att erbjuda!

Edit. Glömde nämna att Pentax har bildstabilisering med alla objektiv oavsett om de är nya eller från 60-talet, billiga eller dyra och även de man använder med adapter.
 
Senast ändrad:
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.