Annons

Använda annan optik på Canon Eos 5d

Produkter
(logga in för att koppla)

AKEWOL

Medlem
Skulle vilja veta om det finns nån slags konverter man kan slänga på sin Canon kamera och på så sätt använda andra objektiv, från andra tillverkare. I mitt fall, Bronica Zenzanon optik och Olympus Zuiko optik!? Alternativt Hasselblad optik!

Jag har nämligen hört nämnas om en kille som hade en konverter till sin Canon Eos 1d som gjorde att han kunde använda sin hasselsblad optik!!! Detta tycker jag låter riktigt intressant! Värt att nämna är att kvaliteten på bilderna med HBL optik på canon eos1d var riktigt bra!

Är det någon som vet något om detta så är jag riktigt riktigt intresserad av information kring vart man kan köpa det och så vidare!?

Tackar!
Viktor
 
Canons EF bajonett är faktiskt väl lämpad för användning av adapterringar till andra system, därför är dessa ganska lätta att få tag i. En snabb sökning efter "eos lens adapter" på www.ebay.com (som verkar vara den huvudsakliga källan till dessa adaptrar), hittar jag adaptrar till Contax C/Y, Hasselblad, Leica R, M42, Nikon F, Olympus OM och Rollei Rolliflex.

Så att få tag i en adapter för Olympus OM eller Hasselblad verkar inte vara något problem.

Bronica Zenzanon verkar dock inte finnas, men det är säkert möjligt att snida till en själv om man är lite händig. Jag gjorde till exempel min egen Olympus OM adapter (innan dessa dök upp på e-bay), vilket jag beskrev på http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&postid=200702#post200702. Adapter för mellanformat torde vara enklare, då du har mer utrymme att leka med (montera bara ihop ett par mellanringar med ett lämpligt rör).

Mycket matnyttig information om adaptrar och användning av manuella objektiv på Canon EOS kameror hittar du på http://photonotes.org/articles/eos-manual-lenses/

/Daniel
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.