Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

A-kassa eller inte?

Produkter
(logga in för att koppla)
FuckIT

A-kassan har jag inte rätt att vara med i då jag är egenföretagare, dock så är jag tvingad att vara med och finansiera den likt alla som valt att stå utanför denna s.k försäkring som till mestadels finansieras av skattemdel inte av akasse avgiften!

Försäkringskassan borde sköta driften och det bör göras om till en riktig försäkring som bär sina egna kostnader! Min sambo gick precis ur akassan då hon som delägare numera inte är berättigad till att ta del av de skattemedel hon är med och betalar för.

Hon var dessutom tvingad att betala extra hög avgift för akassan för att hon inte var med i maffiaföreningen även kallad FuckIT, har aldrig förstått hur en maffiaförening som genom vänstern fått mandat att administrera akassan kan straffa fria människor som valt att inte gå med i deras maffiaorganisation en högre avgift för ett statligt finansierat bidrag! Det är bara ytterligare bevis på vänsterkorruptionen som är giganstiskt i detta land!

Den enda gång som det ens kan vara lämpligt med en organisation som FuckIT är på väldigt stora företag där det inte är praktiskt att varje person som utför i stort sett samma arbetsuppgift och där den individuella prestationen kan påverka arbetetseffektivitet är minimalt, där kan någon typ av central förhandlare vara att föredra. Men alla andra har allt att vinna på att förhandla själva direkt med arbetsgivaren, de enda som tjänar på fuckIT är lågproduktiva lata människor, de som förlorar mest är duktiga människor som trycks tillbaka i löneutveckligen för att dåliga arbetare ska ha lika mycket i lön i god socialistisk anda där alla ska vara lika dåliga!
 
Stefan, du har rätt att gå med i SmåA som jag länkade ovan om du uppfyller deras villkor. Det är ganska enkla villkor om du lever av företagande.

Ditt inlägg tyder på okunskap.
 
lottawe skrev:
Jag känner bara till en och det är SmåA Har aldrig behövt kolla upp möjligheten att stämpla via dem, men villkoren ska vara de samma där som i övriga A-kassor.

SmåA är helt meningslös för riktiga företagare, det första du drar ned på när pengarna börjar sina är din egen lön, när det är så kört så det inte går längre så har du tagit ut så lite lön så du kommer få ut minimal ersättning från SmåA ändå! De som kan nyttja dem är de som maxar lönen när de ser att det börjar kärva sig och som sedan gör KK.
 
1dmk4 skrev:
SmåA är helt meningslös för riktiga företagare
Vad menar du med "riktiga företagare"?

Mina kunder samt andra företagare jag känner är kanske inte riktiga? Och jag är nog bara en leksak jag med.. Kanske bor jag i ett dockskåp där allt bara är på låtsas?
 
a-kassa men inte facket

Var med i Sif i drygt 20 år men dom sket fullständigt i mig när jag behövde hjälp av "fucket" på Volvo PV. Nästan 100.000 i bortkastade pengar under dessa år!
A-kassan kan nog vara bra att vara med i dock, även om jag inte använt mig av den ännu.
 
lottawe skrev:
Vad menar du med "riktiga företagare"?

Mina kunder samt andra företagare jag känner är kanske inte riktiga? Och jag är nog bara en leksak jag med.. *konfunderad*

Riktiga företagare behöver varken startaeget bidrag, akassa eller andra bidrag. Vi är företagare just för att vi prioriterar frihet. En riktig företagare skulle inte maxa lönen när han ser att företagat inte kommer klara sig för att kunna leva på Akassa. En riktig företagare drar ned på lönen kavlar upp armarna och jobbar hårdare, om det ändå skiter sig, så skit samma man startar nytt företag! Svaga människor förlitar sig på att man alltid kan leva på andras arbete (bidrag)
 
1dmk4 skrev:
Riktiga företagare behöver varken startaeget bidrag, akassa eller andra bidrag. Vi är företagare just för att vi prioriterar frihet. En riktig företagare skulle inte maxa lönen när han ser att företagat inte kommer klara sig för att kunna leva på Akassa. En riktig företagare drar ned på lönen kavlar upp armarna och jobbar hårdare, om det ändå skiter sig, så skit samma man startar nytt företag! Svaga människor förlitar sig på att man alltid kan leva på andras arbete (bidrag)

*fniss*
 
Re: a-kassa men inte facket

stefan p skrev:
Var med i Sif i drygt 20 år men dom sket fullständigt i mig när jag behövde hjälp av "fucket" på Volvo PV. Nästan 100.000 i bortkastade pengar under dessa år!
A-kassan kan nog vara bra att vara med i dock, även om jag inte använt mig av den ännu.

Har hört exakt samma sak av alla jag känner som varit med i facket, när de väl behövt hjälp har de skitit i dom fullständigt!

Dessutom helt otroligt att fucket har rätt att straffa människor som valt att stå utanför deras lilla klubb med en högreavgift för en skattefinansierat bidrag. Någon borde anmälla hela saken till EU domstolen, så dom får rätta till ännu ett brott mot de männskligarättigheterna som Sverige begår, vi börjar ju bli stamkund i EU domstolen nu när det gäller brott mot de männskliga rättigheterna, men det är ju frukten av ett socialistiskt samhälle, de männskliga rättigheterna står inte speciellt högt i kurs! Kuriosa det var ytterstnära att Sverige inte kunde skriva under deklarationen om de männskligarättigheterna pga facket. Vi gjorde det ändå men nu är vi stamkund i domstolen också :)
 
Jag har precis gått ur Socialistföreningen Metall, gud välsigne föreningsfriheten.
Nu ska jag byta till Alfa-kassan, känns skönt med ett politiskt fristående alternativ.
Enligt dem själva kan egna företagare vara med där oxo.
Har dock min huvudsakliga inkomst av heltidsarbete, så det spelar inte så stor roll för mig.
 
Facket består, precis som resten av samhället av svenska medborgare, det är det som är felet, inte facken eller nationen.
 
Ah, det är inte jag utan uppenbart Du som lever i låtsasvärld stefan. Dessutom i en "värld" med en sorgligt låg tro på dina medmänniskor.

Och hur mycket du än sänkt din lön där det slutar för dig så lär du iaf inte ens ha minsta lilla procent kvar den dagen det inte går längre. Det lär den som är med i A-kassan ha.
 
Jag är med i AEA men inte facket. Jag har dock varit medlem i läkarförbundet men då jag haft studieuppehåll en tid och inte tagit examen så är jag inte längre med.

Angående kollektivavtal så är det ju även så att det används som en förevändning för att hålla nere lönerna. När COOP köpte Bokus så började man med att strikt tillämpa kollektivavtalsenlig lön för kundtjänstpersonal vilket innebar att de som fortfarande jobbar kvar med sina individuellt förhandlade löner har omkring 3-3500 mer i månaden än de som senare anställdes med handels kollektivavtal.
 
Ska rätt va rätt så..

1dmk4 skrev:
SmåA är helt meningslös för riktiga företagare, det första du drar ned på när pengarna börjar sina är din egen lön, när det är så kört så det inte går längre så har du tagit ut så lite lön så du kommer få ut minimal ersättning från SmåA ändå!
Du jag snabbcheckade på hemsidan och fakta är att ersättningen beräknas på de senaste tre årens genomsnittliga årsinkomster före avvecklingsåret.

"Verksamhet som bedrivits längre tid än tre år
Har du bedrivit verksamhet längre tid än tre år, beräknas dagsförtjänsten på den inom medlemstiden genomsnittliga inkomsten under de tre senaste åren före avvecklingsåret."
 
Graal skrev:
Inte så lätt att byta arbetsgivare för alla kanske? Och om ingen betalade fackavgiften slulle inte facket finnas. Och om inte facket fanns skulle inga kollektivavtal finnas . Som i sin tur sätter miniminivåer på allt, även din lön. Då hade din advokat inte heller haft så mycket som en bokstav till avtal eller regel att stödja sig på i domstolen (om det ens funnits någon arbetsdomstol att vända sig till vad gäller arbetslivsfrågor).


Man är väl inte livegen?

Det är det som är det stora problemet. Många är alldeles för rädda att byta arbetsgivare. Är man missnöjd med sin situation så måste man göra något åt den. Vi har faktiskt gratis utbildning i det här landet så möjligheten finns faktiskt.

Du kanske skulle våga istället än ta upp argument som tillhör tider då livegenskap var vanlig.

// Fredrik
 
fredrikru skrev:
Man är väl inte livegen?.......
.

// Fredrik

Men kanske hade varit det utan fack och kollektivavtal? Finns många exempel på det i andra länder där fackföreningar är nedtryckta eller förbjudna. Det var ungefär det jag menade...om det inte gick fram?

Och gratis undervisning ja, men för att kunna utnyttja den krävs pengar för uppehälle. Själv fick jag ta studielån för att kunna studera, och idag skulle jag inte kunna ta mera studielån då jag har bostadskuld att betala..
 
Senast ändrad:
Re: Utan facket, inget kollektivavtal...

Jungelgeorge skrev:
utan kollektivavtal, ingen reglering av lägsta lönerna etc. Och är dessa inte reglerade tror jag att den som "själv" förhandlar sin lön skulle vara så lycksam.

Men har Ni inte insett varför det är viktigt att vara med i facket så bör Ni tar redan på det innan det är för sent.

Jag hoppas att du aldrig råkar på en oseriös arbetsgivare, skadar dig i jobbet, blir långvarigt sjuk eller får problem med försäkringskassan, arbetsförmedlingen eller a-kassan för då är det inte lätt att stå ensam.

"Hemförsäkring har man som skudd för stöld eller brand och med i facket kan man vara av samma anledning, får händer det något så är det dyrt, svårt och jobbigt att stå utanför, och framför allt ensamt. Förhoppningsvis kan ALLA gå igenom arbetslivet utan "hjälp" från facket men tyvärr är det inte alltid så vilket jag kan intyga då jag jobbar som ombudsman i "facket".

Och när det gäller a-kassan så kanske ni behöver den fortare än kvickt i och med de förändringar som träder ikraft vid halvårsskiftet i sjukförsäkringen - Rehabiliteringskedjan i tre steg.

Kollektivavtalet är grunden för all facklig verksamhet. Det är nämligen kollektivavtalen som styr hur det anställda har det på jobbet. Lön, arbetstid, semester, arbetsmiljö och försäkringar är exempel på sådant som facket förhandlar med arbetsgivarna om. Vi ställer krav, och tack vare att våra medlemmar är många blir arbetsgivarna tvungna att lyssna. De arbetsgivare som kommit överens med oss kan inte ge sina anställda sämre villkor än vad som står i kollektivavtalet. Däremot får de gärna betala ut högre lön, förkorta arbetstiden eller erbjuda andra förmåner. Kollektivavtalet sätter bara en nedre gräns. [url]http://kollektivavtal.lo.se [/B][/QUOTE] Tycker faktiskt det ...sgivare ofta dom som betalar ut sämst löner??
 
Graal skrev:
Men kanske hade varit det utan fack och kollektivavtal? Finns många exempel på det i andra länder där fackföreningar är nedtryckta eller förbjudna. Det var ungefär det jag menade...om det inte gick fram?

Och gratis undervisning ja, men för att kunna utnyttja den krävs pengar för uppehälle. Själv fick jag ta studielån för att kunna studera, och idag skulle jag inte kunna ta mera studielån då jag har bostadskuld att betala..

Min arbetsgivare har inte tecknat ett kollektiv avtal med facket så jag har något lägre skydd men jag fick istället en ordentlig löneökning när jag bytte arbetsgivare.

Det finns även kvällskurser och distans kurser om du känner för att sadla om och har stora huslån. Lite synd om du skulle sätta igång och plugga för vem ska jag då fråga om det strular i mörkrummet :)

Men nu är vi inte i en banan republik eller i en kommunist diktatur och vi har faktiskt rätt att byta till vilken arbetsgivare som vill anställa mig.

Varför vågar så få byta jobb i detta land???

// Fredrik
 
Senast ändrad:
Re: Re: Utan facket, inget kollektivavtal...

fredrikru skrev:

Varför är ofta den statliga/kommunala arbetsgivare ofta dom som betalar ut sämst löner??

Nu tänkte du till lite. Försök tänka ett steg längre och svara på den frågan själv. Allt fler riddare verkar ha problem med det.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.