Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

35 mm f/1,8 G eller 35 mm f/2 D?

Produkter
(logga in för att koppla)
Jag har faktiskt inte koll på hur 35/2 presterar i motljus. 35/1.8 presterar bra tycker jag. Här är två bilder tagna i lite olika vinkel. Man ser en viss kontrastförsämring och i den ena en antydan till flare (eller något i den stilen).
Jag har inte verkligen försökt att provocera fram flare dock, så jag vet inte om det kanske går att framkalla något som ser värre ut. Jag skulle inte säga att det är något problem iaf.
http://motljus.no-ip.org/bilder/35_1.8_motljus.jpg

Inte någon jämförelse mellan de två, så det är ingen direkt hjälp för just dig kanske, men kan kanske vara av intresse för spekulanter på 35/1.8.
 
Ken skriver att 35/2 är "free from ghosts" trots att den saknar ED-lins. (http://www.kenrockwell.com/nikon/35af.htm)

IRL-situationer så får jag intrycket av 35/2 ha ngt problem med sina lite mjukar kanter vid f/2 - så vida man inte fokuserar väldigt nära - av vad jag kan läsa mig till.

Jag har även råkat på några enstaka recesioner av folk som har fotat årtionden med 35/2D som köpt 35DX/1.8G då objektivet blivit lite gammalt och slitet och varit typ "distinctly underwhelmed" (tex Amazon och Dpreview) med 35/1.8 och sedan sålt det. Men det är ju en annan generation av fotografer som har andra krav på objektiven. (Läs tex: http://www.amazon.co.uk/review/R20JSUKXLVUZAI/ref=cm_aya_cmt?ie=UTF8&ASIN=B001S2PPT0)

Det är ju onekerligen så att 35/1.8 presterar ngt högre upplösning i MTF-test än 35/2, men av de få som använt 35/2 en längre tid så verkar den ha bättre kontrast och snabbare AF.

35DX/1.8G är nog ett väldigt bra objektiv för sitt pris, men jag tror nog ändå att allt som allt att 35/2 är det bättre objektivet - trots sin hårsmån lägre upplösning vid full bländare.
 
inget fel på 35/1.8, det presterar väldigt bra, likväl som 35/2, det är ändå helt olika objektiv i konstruktion.
af är inte jättesnabb på någon men fullt godkänd, jag har använt bägge vid motorsport foto och varit nöjd.
skärpan varierar, 35/2 är lite bättre nedbländad, men jag är verkligen inte missnöjd med 35/1.8, man måste nog vara en pixelpeepare för att bli det..


hållbarheten? jo den är bra på bägge men bättre på 35/1.8 som tål mycket mer regn och lera..

http://klenis.se/IMG_0111.jpg
 
Hmm, verkar vara ett ganska bra köp om den har så bra motljusegenskaper. Har sett några 35/2 till salu till ok pris så det kanske blir av att skaffa ett sånt då.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.