Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Skapa egna effektfilter i Lightroom

Skapa egna effektfilter i Lightroom

Plus

Kreativa filter har blivit populära. De finns på Instagram, Facebook och i många kameror. Här visar vi hur du kan skapa egna förinställda effektfilter i Lightroom.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2014-02-20.

6 Kommentarer

Tomas Töråsen 2014-02-20 15:13  
Ett tips för ett skapa ett arbetsflöde som detta är att undvika auto-vitbalans i kameran, förutsatt att du fotar med samma blixtar i studio. Dagsljus brukar funka bra. Auto tenderar att skifta vitbalansen baserat på färger på kläder osv, vilket leder till ojämnt resultat i färdiga effekter.
Anders F. Eriksson 2014-02-20 19:58
Kan man inte kontra det genom att sätta vitbalansen manuellt när man konverterar råfilen i LR? Jag har gjort så när jag råkat ut för den effekten vid porträtt i dagsljus, och det har fungerat bra (och tar ingen tid alls).
Emil Andersson 2014-02-20 23:31
Man kan faktiskt matcha vitbalansen på alla bilder i Lightroom. Jäkligt smidigt då det, precis som du säger, annars gärna blir lite spretigt.
Leximus 2014-02-23 22:33  
Fin artikel! Och presets! Tack!
Vore roligt att höra ännu mer om de analoga processer du hänvisar till.
laparn 2014-02-25 17:59
Apropå analoga processer. Vill du lära dig allt om lithkopiering, och lite till, så kan du ösa ur mig. 😉 En FANTASTISK metod med extrem variationsrikedom. Påpekar gärna, lite ödmjukt, att artikeln stämmer med reservation. Visst kan man få teckning i lågdagrar, lithkopiera kontrastlöst och erhålla otroligt mycket fler färger än de omnämnda. Allt beror på materielval och marerielkombination samt teknik.
/P
Leximus 2014-02-28 22:55
Tack för svaren! :-)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Spara upp till 12000 kr på Nikon-prylar