Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Extra djup svärta med Epson SC-P600

Extra djup svärta med Epson SC-P600

Epson SC-P600 är en ny pigmentbaserad fotoskrivare för A3+. Skrivaren har nya bläcksorter för att nå djupare svärta och stort färgspektrum.

Epson kallar bläcksorterna för Ultrachrome HD och Vivid magenta och säger sig nå en svärta som mäts till 2,84 Dmax. Bläckpatronerna rymmer 25,9 milliliter.

Epson SC-P600 kan anslutas via wifi från smartfoner, surfplattor och datorer.

Det går att skriva ut på en mängd olika material i olika format, från foto- och konstpapper till dvd, kartong och långa rullpapper. 

Med ett pris på 6.495 kronor inklusive momns är Epson SC-P600 rktad mot både proffs och fotoentusiaster.



Publicerad 2014-09-13.

5 Kommentarer

luminousoctaves 2014-09-13 11:19  
För en nybörjare inom hemmaprint, hur mycket pengar går åt till färgpatroner? Säg 30 A3 printar i månaden. På ett ungefär.
Svar från froderberg 2014-09-13 11:23
Vågar inte svara säkert. Men jag har för mig att A3-skrivare brukar ligga på 15-20 kr per A3. Ju större patroner, desto billigare per utskrift. En dyrare skrivare med större patroner kan alltså vara billigare för den som skriver ut en del.

Den stora fördelen med en egen skrivare jämfört med att lämna in på vanliga labb är att man kan välja många olika storters papper. Det finns exempelvis barytpapper (papperspapper) av samma typ som används i mörkrummet.
Nils Bergqvist 2014-09-13 14:06
Barytpapper traditionellt innebär att ett barytskikt lagts på papperet under silveremulsionen.Det finns ju papperspapper för skrivare både med barytskiktet och utan. Barytskiktet används på traditionella mörkrumspapper för att isolera emuslionsskiktet från papperet, samt att ge önskad ytsläthet. Man lägger den traditionellt i tre skikt, de två första för ren isolering, det sista för att ge den önskade ytslätheten och även för att påverka nyansen/vitheten i basen. Består av en blandning av bariumsulfat, gelatin, kromalun och ev glycerin. Hur och varför den används på skrivarpapper vet jag inte? Traditionellt används ju andra bas-skikt för att preparera skrivarpapper med pappersbas (man kan även köpa sånt och stryka på själv på material som ska användas för utskrift), men kanske har man kommit på att det ser bättre ut med barytskiktet?
alfin 2014-09-13 15:19
Det används väl för att skapa känslan av ett traditionellt mörkrumspapper även med bläckstråleteknik.
Nils Bergqvist 2014-09-13 20:09
Ville bara förtydliga att barytpapper inte är detsamma som papperspapper när det gäller skrivarpapper. Med traditionella mörkrumspapper är det däremot mera relevant att använda den distinktionen, då de som är av papperspapperstyp (inte RC/PE) nästan utan undantag är bestrukna med någon form av barytskikt. PE/RC-papper för mörkrum saknar normalt barytskikt och har istället ett plastskikt på både bak- och framsida.
hazzman 2014-09-17 21:08  
Hej.
Jag kan rekommendera NordicInk http://www.nordicink.se/varumarken/epson/
som leverantör av originalpatroner.
De ligger oftast under marknadspris.
Ibland har ju även Epson Store kampanjer.
Det lönar sig att jämföra.
MVH
Hasse

Merläsning

ANNONS
Spara upp till 12000 kr på Nikon-prylar