Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Ny kamera från Nikon - Nikon D70

Ny kamera från Nikon - Nikon D70

Pressmeddelande 3 december 2003 från Nikon

Nikon utvecklar ny digital systemkamera för 10 990 kronor

Nikon Europa bekräftar spekulationerna kring utvecklingen av en ny digital systemkamera. Kameran som lanseras till våren 2004 får namnet D70 och är utrustad med Nikons F-bajonett och DX-sensor. Priset för kamerahuset blir cirka 10 990 kronor.

D70 markerar ett nytt steg i Nikons utveckling på den digitala systemkameramarknaden. Nikon har genom lanseringen av den digitala systemkameran D1 år 1999 varit pionjärer inom utvecklingen av digitala systemkameror och har sedan dess utvecklat ett produktsortiment anpassat för proffsfotografer och entusiaster.

D70 får, genom användandet av det populära DX-formatet och Nikons F-bajonett, tillgång till hela Nikons sortiment av AF objektiv och tillbehör - priset är dock satt för att passa fotoentusiastens plånbok bättre. D70 skall inte ses som efterträdare till den tidigare modellen D100. D70 är en kamera som kommer att tilltala en betydligt bredare målgrupp, alltifrån nybörjaren till den mer seriöse entusiasten.

D70 kommer att säljas i Europa med ett antal olika objektivkit. Ett av dessa kit innehåller ett nyutvecklat DX Nikkor zoomobjektiv.

Publicerad 2003-12-03.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.