Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nomineringar till fotobokspriset klara

Nomineringar till fotobokspriset klara

Nu är de nominerade till Svenska fotobokspriset 2008 klara. Den slutgiltiga vinnaren kommet att presenteras på Bok&biblioteksmässan i Göteborg den 25 september.

Nedan följer de nominerade med juryns motivering.



Mitt i Naturen av Björn Larsson
Björn Larsson har mött djur och natur på Biologiska museét. Mitt i Naturen är en fotosafari på museet där djuren är döda, uppstoppade och naturen ordnad.





Various Parts Corners World av Karl-Johan Stigmark
Stigmarks bok är en artist´s bok, en konceptuell poesibok som arbetar med ett spel mellan titel och fotografi. Stigmark är en ihärdig iakttagare av vardagens restprodukter och kvarlämningar, det överblivna och förbisedda.





White Sea - Black Sea av Jens Olof Lasthein
Jens Olof Lasthein har rest från Vita havet i norr till Svarta havet i söder. I boken dokumenterar han på ett personligt sätt det fysiska och mentala gränslandet mellan öst och EU.






The Last Golden Frog av Helena Blomqvist
Handarbete och högteknologi går hand i hand i Helena Blomqvists fotokonst. I The Last Golden Frog möter vi en drömvärld, en fabelvärld där djur, företrädesvis schimpanser spelar huvudrollen i säregna miljöer.





Naini and the Sea of Wolfes av Trinidad Carillo
I Naini and the Sea of Wolves är dottern Naini berättelsens huvudperson i en historia som beskriver en värld av poetisk realitet där dröm och verklighet är sammanflätade



Årets jury var Anna Clarén, fotograf/pedgog, Carl Johan De Geer, konstnär/författare/filmare, Jan-Erik Lundström, museichef/fotohistoriker, Stefan Nilsson, foto/konstkritiker.

Publicerad 2008-09-11.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.