Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Getty Images i samarbete med Flickr

Getty Images i samarbete med Flickr


Den världskända bildbyrån Getty Images kommer nu att sälja bilder som handplockas från den enorma bildcommunityn Flickr som har drygt tre miljarder bilder, skriver bloggaren Beta Alfa idag.

Det går till så att Getty surfar runt på Flickr, och när de ser något de gillar så kontaktar de fotografen och frågar om denne vill vara med i "The Flickr Collection".

Priserna startar på 49.95 dollar för ett foto på 500 kb. Priset ökar sedan med storleken. Kunderna kommer att kunna köpa både royaltyfria och rättighetsskyddade bilder.

Varje månad kommer Getty att lägga till tusentals nya bilder till sitt nya arkiv. Om du vill bli upptäckt så rekommenderas du att lägga till så mycket information som möjligt om dina bilder, så att de blir sökbara.

The Flickr Collection hittar du här.

Publicerad 2009-03-12.

4 Kommentarer

David Elmfeldt 2009-03-12 18:41  
Vi har många ggr fått frågan om vi inte skulle göra så att bilder kan köpas. Det är väl inte helt otroligt att vi snart får till något sådant. Vi lovar inget men vi har lite planer :)
Jonte W 2009-03-14 15:33  
Jo man undrar ju hur mycket av fotosidans bilder som håller för tryck i större dimensioner...
cowboy 2009-03-16 01:27  
Jag tror överenskommelsen mellan Flickr och Getty Images är redan från sommaren -08, men det är kanske först nu som "The Flickr Collection" sjösatts?

PhotoShelter Collections "CEO" Allen Murabayashi och "VP" Grover Sanschagrin skrev i july -08 i sin blogg denna kritiska kommentar till samarbetet: http://blog.photoshelter.com/corp/2008/07/how-getty-is-killing-the-stock.html .

PhotoShelter Collection var ett kortlivat försök till en bildbyrå med större andel (70%) av försäljningspriset till fotografen än de flesta andra bildbyråer.
I många kommentarer var man kritiska till Getty Images, deras dominerande ställning och låga ersättning till fotograferna.

PhotoShelter Collection lyfte aldrig försäljningsmässigt och lades ner i september -08.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.