Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotochefen på Malmö museer flyttar till Norge

Fotochefen på Malmö museer flyttar till Norge

Ingrid Nilsson har jobbat som chef för fotoenheten på Malmö Museer i tio år. Nu slutar hon för att jobba som chef för Norges nationella fotomuseum, Preus museum.

Under sina tio år som på Malmö museer har museet bland annat börja använda fotografier på att nytt sätt och lärt sig att bevara digitala bilder. Dessutom har museet fyra egna fotografer. Ingrid Nilsson jobbade själv som fotograf på museet i tio år innan hon blev chef.
– Andra museer avskedar fotograferna i tron om att de inte behöver dem. Det är så dumt så det inte är klokt. Det vi har stridit för är att inte vem som helst kan fotografera. Det är en profession, säger hon till Skånska Dagbladet.

Ingrid Nilsson blev handplockad som chef för Preus museum. De ringde helt sonika upp henne och bad henne söka jobbet, eftersom de hört om hennes framgångar i branschen.Med start den första september börjar hon sitt sexåriga kontrakt. Det skriver skd.se.



Publicerad 2009-07-01.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.