Få ut mer av Fotosidan som inloggad
Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm
Mer premiumläsning
Test: Panasonic Lumix GH7 – för filmaren och hybridfotografen
Fotosidan testar
Plus
Panasonic Lumix GH7 är en kamera som främst riktar sig till den som arbetar med rörlig bild. Med nyheter som fastdetekterande autofokus, möjlighet att spela in ProRes RAW internt och med stöd för 32-bitarsljud tillika en mängd olika videoupplösningar och bildhastigheter är GH7 ett attraktivt val för videoentusiasten.
Läs mer...
Guide: Kreativa landskap med tre klassiska tekniker
Bildbehandling
Plus
Det är lätt att fastna i samma spår när det gäller framkallning och bildbehandling av digitala bilder. Ett sätt att hitta något nytt är att ta inspiration från äldre, analoga tekniker. I den här artikeln leker vi med en klassisk Lith-framkallning och inspireras av infraröd fotografi för svartvitt och färg.
Läs mer...
2
Test: Fujifilm X-M5 – systemkamera för nybörjare och vloggare
Fotosidan testar
Plus
Det var ett tag sedan vi träffade på en kamera i M-serien, men nu är Fujifilm X-M5 här. Kameran är den minsta och lättaste X-kameran och med den tycks Fujifilm sikta på en målgrupp som kanske främst är vloggare och innehållsskapare. En kompetent kamera på många sätt men inget för den som vill fotografera med sökare.
Läs mer...
23 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Vinterbilderna är inget speciellt. Vanliga och enkla som lever på att dom är tagna på en mindre vanlig plats, så att våra ögon får se något mindre vanligt.
Dom som kallas konst ser fejk ut, på ett dåligt sätt. Fejk kan ju funka t ex Eric Johansson men här funkar det inte riktigt. Ser ut som Wes Anderson lekt i photoshop.
Porträtten är riktigt trista. Bara helt random personer framför en duk. Inget som lockar alls, finns ingen story alls där.
Gatufotona…jaha? Ärligt talat man ser liknande bilder på instagram rätt ofta. Inget speciellt alls med dom.
Bilderna från tågen är lite roliga dock. Men även här får man Wes Anderson vibbar och hela den stilen känns ganska gammal nu och sönder kopierad.
Landsskapen genom tågfönster är väl den enda serien som får ok.
Tyckte den med bocken var vacker och fin känsla.....men den känns väldigt tillrättalagd samtidigt.
"Dioramas are life-size three-dimensional viewing boxes that show animals in their environment. They were built with great care in natural history museums from the beginning of the 20th century to reconnect urbanized mankind with nature. An incredible depth was created through forced perspective, giving the viewer the impression of being able to see miles across a room. Smart, extremely beautiful but also artificial.
We do not only find these artificial windows on nature in museums. The old square viewing boxes now have a modern digital version. Much like dioramas, social media platforms use visual elements to give us a polished view of reality."
Sånt trams att skriva att alla andras foton är kassa bara för att fotona i artikeln föll dom i smaken.
Det är som att säga att man ska vara artist för att kunna tycka till om musik då? Eller regissör för att ha en åsikt om en film?
Det finns massor med bra foton som vinner priser och är med i tävlingar. Dom här var inte riktigt några av dom.
Bilderna är inte dåliga, men är dom speciella? Nej. Ganska ordinära och typiskt för digitala i känslan som om fotograferna dragit i clarity slidern till +30 i LR.
Lika fritt från din sida att acceptera andras kommentarer med åsikter, utan att vara som ett barn och genast påtala om hur alla i fotosidans kommentarsfält är nobodys?
Tycker det lite ironiskt när du påpekar om det negativa och att folk har en åsikt om några foton, samtidigt så sågar du 99.9% av alla och deras fotografering och åsikt i ditt tidigare inlägg. Är det positivt? Majoriteten sågade inte direkt fotona i artikeln heller här skulle jag säga, jämfört med vad du gjorde.
Du kanske skulle ta ditt eget råd att strunta i att ha en åsikt ibland...
Övrigas åsikter är inte meningslösa, men är för det mesta baserat till största delen på känslomässiga reaktioner.