Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Canon intresserade av att köpa miljonadress på webben

Canon intresserade av att köpa miljonadress på webben

I slutet av året kan webbadressen Canon.canon blir verklighet – då öppnar nämligen domänorganisationen ICANN upp för ansökningar på egna toppdomäner.

Canon är en av de första att anmäla sitt intresse för en TDL, Top-level domain. Prislappen då? 2 miljoner svenska kronor, per år.

Domänorganisationen ICANN kommer under slutet av 2010 att öppna upp möjligheten för företag, organisationer och välbärgade personer att abonnera på en egen toppdomän. De räknar med att få 500-2000 ansökningar i början.

Källa: Zoom.

Publicerad 2010-04-30.

6 Kommentarer

Num Vistbacka 2010-04-30 01:50  
Men vad i h......

Detta var ju det onödigaste någonsin. Ska man nu börja rådda bort webben som äntligen börjat bli lite organiserad? Detta kommer bara att leda till en massa besvär och förvirringar. "www.Canon.canon" hur dumt låter inte det? och vad är då vitsen med ett tre delat URL? Lika bra med bara www.canon då! (Fast jag antar att det inte är möjligt)

Canon kunde ta och sätta dom där "extra" 2milj/år på att utveckla kameror så att de fick lika mycket funktioner som t.ex. Nikon. Lite fler AF-punkter kanske?

För övrigt: Borde det inte stå "miljonadress" och inte "mijonadress"?
the_Rose 2010-04-30 07:50  
Kan bara hålla med föregående talare, en massa pengar på en fåfäng idé som inte på något sätt känns underlättande för oss konsumenter. Kan bara hoppas att de pengarna hamnar i utveckling eller typ välgörande PR om de behöver få ut sitt varumärke mer.

//Mårten http://blog.martenkeijser.se
AndyK 2010-04-30 09:35  
Varför vill man göra sin webadress längre än vad den redan är. Skapar ju bara förvirring och irritation bland användarna.

Känner de att de har för mycket pengar i företagskassan kan de ju skänka de pengarna till välgörenhet istället, där gör de mer nytta.
Kimster 2010-04-30 15:13  
Fast nu stod det ju inte att Canon "ska" ha canon.canon. De "kan" ha det om de vill. (Lite dumt att ta det som exempel i artikeln kan jag tycka) Annars tycker jag att detta är bara en naturlig utveckling kring domännamnen. Det är ju "www" som är ologiskt och dumt. en gammal kvarleva från internets tidiga dagar. Istället skulle det kunna bli "start.canon" eller "sverige.canon" eller "cameras.canon" osv.. det finns säkert tusentals bättre förslag.
Inom marknadsföring är dessutom dessa 2milj en piss i nilen för ett företag som Canon som är väldigt beroende av marknadsföring, vilket jag tror är orsaken till köpet. Troligen mer värt än att man lägger de på utveckling.

I övrigt är detta framtidens melodi, och det kommer sannolikt gynna säkerheten då man som exempel kan samla vissa typer av tjänster på nätet under en och samma toppdomän.
arp 2010-05-01 14:25  
som kim sa är det canon som äger allt under sin .canon och blir en återförsäljare för adresserna under.. så jag kan köpa topdomänen iLoveMy.canon om jag vill.. fast då av canon inte av en .COM återförsäljare

Jag tror det är bra.. .com och .net .se tar mycket plats för att egentligen inte stå för något speciellt. Det här hade optimerat adresserna..

Naktdelarna är att det blir väldigt konfundersamt för användare när en massa kalle.anka adresser kommer ut.
Sen kommer det blir en snuskig biljonindustri om vem som får köpa vad.
tänker på högstatus sökord. som företag kommer göra vad som helst för att lägga beslag på och vara leverantörer.

Blir en typ av privatisering av webben.
Num Vistbacka 2010-05-01 19:14  
Men tycker någon här ärligt att detta är nödvändigt?
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.