ANNONS
Annons
Artiklar > Canon förbättrar sitt CPS-medlemskap

Canon förbättrar sitt CPS-medlemskap

Efter att Canon har fått kritik för sin CPS-service under ett par år kommer nu en ny tjänst som ger fotografer med medlemskap ett antal olika förmåner och utökat supportsystem.

Det nya CPS-programmet innehåller tre olika medlemsnivåer som fotograferna får kvalificera sig till beroende på vilken utrustning som har registrerats hos Canon:

Silvermedlemskap = tillgängligt för fotografer som har registrerat två hus och tre kvalificerande objektiv. Förmånen på denna nivå är att reparationer av utrustning som ingår i CPS-programmet kommer att utföras inom fem arbetsdagar.

Guldmedlemskap= tillgängligt för fotografer som har registrerat två kvalificerande hus och tre kvalificerande objektiv. Reparationer av utrustning som ingår i CPS-programmet kommer att utföras inom tre arbetsdagar, med en kostnadsfri lånetjänst om tiden skulle överskridas.

Platinamedlemskap = tillgängligt för fotografer med tre kvalificerande hus och fyra objektiv. Bland förmånerna på den här nivån ingår bland annat reparation av utrustning som ingår i CPS-programmet inom två dagar och kostnadsfritt lån av reservutrustning.

Nya CPS-medlemmar kan registrera ett medlemskap på Canon här. Om du sedan tidigare är medlem rekommenderar Canon att du kontrollerar din information och uppdaterar eventuella ändringar. Alla nuvarande medlemskap som inte har validerats kommer att upphöra att gälla under juni 2010.

Läs mer om det nya medlemskapet.

Publicerad 2010-04-13.

5 Kommentarer

Photocon 2010-04-14 14:45  
Tycker rubriksättningen är fel. Borde stå förändra istället för förbättra. Förbättrad service vet vi inget om förrän det gått en rätt lång tid.

Däremot har jag full förståelse för att Canons serviceorganisation behöver få sina CPS-medlemmars utrustningsdetaljer uppdaterade med serinummer, inköpsdatum etc.

I övrigt insmyger sig tanken att Canon även gjort denna förändring för att få folk att köpa mer prylar och "stiga i graderna".

Jag har själv gjort omvalideringen på sajten det hänvisas till och det tog lång tid att leta fram gamla kvitton eftersom alla uppgifter behövde förnyas. De tidigare uppgifter man lämnat på serienummer var nerstruket och ersatt med asterisker där man skulle ånyo fylla i de serienummer man redan fyllt i en gång. Inköpsdatum man lämnat tidigare var helt borttaget. Lite opraktiskt.

Men vi får se om förändring innebär förbättring.
Photocon 2010-04-15 14:26  
Visst är det så, Anders!

Den som tidigare anmält exv 1 st 1DsMkII och en 1DMkII faller utanför CPS-medlemsskapet. 1DsMkII gäller fortfarande med inte 1DMkII (måste vara lägst 1DMkIIn). Även 1D/1Ds-ägare ramlar bort hur många L-optker de än har. Så i vissa fall blir det inte bara en nedgradering utan en diskvalificering av medlemsskapet om man inte köper ny(a) kamera som anses "giltig".

Och det var det jag menaded med att förändringen, som benämns "förbättring" kan upplevas som en knuff i ryggen att skaffa mer prylar än man behöver.

Och därför borde inte inte rubriksättningen på FS (förbättring) slunkit med.
dudek53 2010-04-17 00:26  
Förbättrar??
Snarare omprövar allas medlemskap och kör en nyrevision på serienummer.
Vad segt! Men som någon påpekade. När för många är i gräddfilen är det inte längre ekonomiskt att erbjuda samma service som tidigare.
Vad jag ser så är det samma villkor som tidigare, och ändå lite sämre när äldre kameror försvinner ur sortimentet.
Dags att rota bland kvittona igen alltså...
Photocon 2010-04-17 01:28  
Håller med dig, Daniel (också). Borde snarare vara en fjäder i hatten för Canon att deras kamerahus hänger med lång tid i prosammanhang. För den som har 2 äldre prokamerahus är detta inte någon förbättring.

Hade varit ärligare att skriva: "Hej CPS-medlem! Om du inte skaffar nya prylar innan juli 2010 upphör ditt CPS-medlemsskap för vi vill ha mera pengar".

Att de vill ha sina register uppdaterade är en annan sak, men att asteriskmärka tidigare lämnade uppgifter är i princip detsamma som att säga: "Vi litar inte på dina uppgifter".

När nästa medlemsförnyelse kommer har väl mina nuvarande kamerahus som är inköpta 2010 och 2009 att falla bort. De som är inköpta 2005 föll bort i alla fall.
Patrik Jacobsson 2010-06-11 19:34  
EF24-105 f/4L USM är väl en "PRO" optik som borde ha varit med, men det är väl för många som har den :-(
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.