Få ut mer av Fotosidan som inloggad
Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm
Plusmedlemskap kostar 349 kr per år
Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm
23 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Militären har störsändare sedan flera decennier tillbaka, men osäkert om de omfattas av detta tillstånd och om de kan användas mot drönare.
När signalen från sändare, telemetri, GPS är utstörda är det bara gyrot och kontrollera kvar. Men det finns ingen anledning att försöka slå ut dom. Bättre man forcerar enheten gå ner mjukt och hyfsat kontrollerat.
Att någon i dag flyger på 27, 35 eller 40MHz-bandet kan man nog utesluta.
I direkt anslutning till skyddsobjekt, så har skyddsvakter vissa polisiära befogenheter som bland annat innefattar att gripa en person och att beslagta utrustning.
Om polisen ska avvärja ett troligt terroristattentat eller en flyolycka så väger det rätt tungt mot risken att en person får drönaren i huvudet.
Jämför med om militären skjuter ner ett misstänkt flygplan (vilket häll på att hända under kronprinsessan Victorias bröllop). JAS-piloten försöker säkert skjuta ner planet över skog eller vatten, men kan inte vara säker på att oskyldiga inte träffas av delar.
Jag tror dock att det kommer att bli allt lättare för polisen att ta till lite mer drastiska åtgärder framöver om de motiveras med att det handlar om att motverka en misstänkt terroristattack.
😀
😀
😁
😀
Skulle det vara så att ett läge infinner sig med bomb, kem eller annat läskigt så kan man kanske få en drönare i huvet...annars kan man nog anta att de släcker drönaren lite mer kontrollerat.
Bra att möjligheten finns ändå.
Jag är osäker på om den personliga integriteten är mindre viktig i Norge än i Sverige (tror jag inte), men de har ett helt annat synsätt på saken...åt det possitiva hållet.