Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > "Sveriges nationalparker" blir Årets Pandabok 2010

"Sveriges nationalparker" blir Årets Pandabok 2010

Naturfotografen och författaren Claes Grundsten har fått WWF:s utmärkelse Årets Pandabok 2010 för den vackra skildringen "Sveriges nationalparker".

Utmärkelsen som överlämnades av kung Carl XVI Gustaf går till årets bästa naturskildring i ord och bild. I boken låter Claes Grundsten läsaren följa med till alla Sveriges nationalparker - en resa som spänner över en vacker och skiftande natur, från en opistad snöig fjälltopp i Sarek till landets senaste tillskott: den marina nationalparken Kosterhavet som invigdes i september 2009.

Juryns motivering ur pressmeddelandet lyder:
"Med stämningsfyllda bilder och sakkunniga texter tas läsaren med på en magisk resa till Sveriges samtliga nationalparker. Presentationen av olika landskapstyper och dess mångfald av djur och växter beskriver på ett lättförståeligt sätt naturens komplicerade väv av livsformer.
Författaren och fotografen Claes Grundsten lyckas i detta praktverk, Sveriges nationalparker, på ett lättsamt och inspirerande sätt förmedla Sveriges unika naturskatter."


Claes Grundsten, född 1949, är uppvuxen i Stockholm och idag bosatt på Ingarö i Värmdö kommun. Han har publicerat mer än tjugo böcker och har mottagit flera utmärkelser, bland annat utnämndes han 1996 till "Årets naturfotograf i Sverige". Han är universitetsutbildad naturgeograf och biolog. Sedan 1993 arbetar han heltid som frilansande fotograf.

Publicerad 2009-10-15.

1 Kommentarer

willeh 2009-10-16 13:06  
grattis Claes!

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.