Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Angående Kameraexperten.se

Angående Kameraexperten.se

Under de senaste veckorna har det varit mycket mail och en lång forumtråd om webbutiken Kameraexperten.se. Vi har tidigare varit avvaktande till informationen då inget historiskt tyder på att butiken inte håller vad den lovar, men nu gör vi som många webbforum och publicerar information om butiken.

Vi har bland annat fått mail från en av de stora kameratillverkarna, i början av förra veckan, som meddelat att Kameraexpertens prissättning och leveransvillkor verkar för bra för att vara sanna. I samband med det skrev vi en generell nyhet om vad man bör tänka på innan man handlar på webben.

Nu i dagarna så går vår prispartner, Prisjakt.se, ut med information om butiken. Den långa forumtråden om Kameraexperten.se hittar du här.

Publicerad 2008-12-18.

25 Kommentarer

jonfor 2008-12-18 15:16  
Märkligt att butiken inte går ut med information om vad som hänt, de har ju en lång (dvs. flera månader :-)) historia av gott rykte, förmånliga priser och korta leveranstider.
Tyckaren 2008-12-18 15:54  
Hur kan du vara så säker på att de omdömena som givits är sanna, det kan ju lika gärna vara en massa pseudon som givit falska "vittnesmål"?

Detta är nätets stora gissel - "står det på nätet så är det sant". De riktigt fula aktörerna kan ju dessutom gå in och rösta ner sin största konkurrerande nätshop, allt för att vinna egen fördel.
henkephoto 2008-12-18 17:08  
Jag är en av de lurade, 4000kr borta..
God Jul
dag 2008-12-18 17:46  
Polisen utreder klappbedrägeri Aftonbladet 2008-12-18
Stiffmeistern 2008-12-18 19:59  
Köpte en blixt (Pantax 540 FGZ) för ca 2 månader sedan. Satte in pengarna då jag fick besked att blixten var klar för leverans. 3 dagar senare hade jag blixten i min hand. Hade tidigare i veckan tänkt beställa ett nytt objektiv. Kanske tur jag inte gjorde det!
nikitin 2008-12-19 10:50  
gittannor 2008-12-19 12:33  
Jag beställde i slutet av November ett objektiv som kom precis enligt deras utlovande. Beställde en blixt i början av dec som jag till och med mailade och frågade om de hade hemma och vilket de meddelade att de hade och de utlovade leverans efter 4-8 dagar. Mailade och de utlovar lev ett par dagar senare hela tiden. Mailat om upphävt köp men varken pengar eller mail tillbaka.
Nu står man där 18 dagar senare med skägget i brevlådan och inser att det kommer inte att komma någon... SÅ VARNIG KÖP INTE FRÅN KAMERAEXPERTEN
HanZolo 2008-12-19 16:13  
Jag har handlat många gånger av Kameraexperten. Det har alltid fungerat klockrent. Snabba leveranser och bra priser. Lite förvånande att de börjat strula med leveranserna då de verkat seriösa de gånger jag handlat av dem.

Köpte i mitten av november en massa kameratillbehör av dem för drygt 10.000 - levererades efter utlovade tre dagar.

Det här hjälper ju inte er som väntar på era beställda prylar men hade ni frågat mig för två-tre veckor sedan så hade rekommenderat företaget å det varmaste…
Peter Sundell 2008-12-19 18:22  
Vad tråkigt!
Jag har raderat länken dit på min sida, det var kanske "för bra" priser, man borde ha reagerat tidigare. Tur att jag handlade av Sony Center istället.
God Jul
zinken 2008-12-19 23:33  
Tyvärr är det så att när något verkar för bra för att vara sant, så är det ofta det...
Sopmaskin 2008-12-20 11:14  
Jag köpte en Canon S5 IS av dem för 1½ år sedan ungefär och det fungerade skitbra, fast då vet jag att de hade postadress KÄVLINGE (utanför Lund).
Har dom flyttat eller är det månne så att någon bluffmakare har tagit över namnet och tänker köra loppet så länge det går?
A Boy Named Erik 2008-12-20 11:31  
"Kunderna beställde och fick sina varor och på olika prisjämförelsesajter fick butiken goda omdömen. För en månad sen dumpade Kameraexperten priserna på bland annat kameror, tv-skärmar och ipodspelare. Tidigare goda omdömen gjorde att kunderna strömmade till."

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3130&a=865855
olarygard 2008-12-20 16:48  
Har själv beställt ett objektiv me inte fått något
Kollade med min bank som sa att de gått i konkurs
AKTA ER.Köp inte från Kamera experten
uffes 2008-12-23 12:29  
Här är en till som köpt en kamera för 1 1/2 år sedan och det fungerade klockrent. Då var adressen Kävlinge. Skulle inte förvåna om någon köpt upp företaget, ridit på de positiva omdömen som fanns angående leveranssäkerhet och passat på att blåsa folk på stora pengar i julhandeln.
Förbaskat trist för lurade och för andra seriösa näthandlare.

Uffe
Ted Eriksson 2008-12-23 13:16  
Den 14 /12 beställde jag en Nikonblixt för 3899 kr den 18 försökte jag ringa och maila dom men inget svar. Den 19 ringde jag Handelsbanken och bad dom hålla inne de pengar som var reserverade hos dom för köpet. Men de kunde dom inte sa dom. Banken skickade mej en reklamationsblankett. När jag idag tittade på mitt konto hos Handelsbanken var de reserverade pengarna återförda på mitt konto. Hoppas att detta betyder att banken inte betalat ut pengar till Kameraexperten.
En fundering jag har: Kan bankerna inte ordna det så att de företag som får godkänt av banken att ta emot betalning från deras bank får ngn slags certifiering. Så att jag bara kan handla med mitt kort på "godkända" företag?
StinaQ 2008-12-27 15:46  
Köpte från Kameraexperten och skulle verkligen varna för dem... De hade ju bra priser men skickade inte det batteri som jag köpte, även missledande information på hemsidan. Det riktiga problemet var dock när vi höra av oss om problemet, aldrig varit med om något så oförskämt och otrevligt. Citat: "Du verkar ha svårt att ta in information" "du kanske borde sätta dig in i fakta först" trots att jag gjort det och hade rätt. Har aldrig blivit bemött på ett så tråkigt sätt och känt mig så kränkt, och det var ännu värre i telefonen sen. Skulle råda alla till att hålla sig långt ifrån dem, köper hellre lite dyrare nästa gång än står ut med sådant..
mvh Stina!
Digitalbrus 2008-12-28 11:42  
Min kamera, en 40D med battergrepp kommer från Kameraexperten där den köptes ny i våras.
Sedan händer då detta med konkurs och allt.
Om kameran går sönder då, tror ni Canon tex tar sitt ansvar och tillåter den repereras i Canon verkstaden om garanti finns kvar?
Hörde nämligen ryktet om att deras kameror är "import", vet inte om det stämmer.
Om så är fallet kan det ju inte stå "Garanti kvar" i säljesannonser om kameran kommer från Kameraexperten.
Stern 2008-12-28 22:06  
@Mikael J, jag handlade ett Canon objektiv hos dem så sent som i mitten av November(fungerade utmärkt), jag fick då med en garantisedel på vilken det står "European Warranty". Så länge du har en sådan europeisk garantisedel borde det inte vara några problem tycker jag.
jarnander 2009-01-02 15:46  
Kameraexpertens wepbbplats är stängd
Litium E-commerce AB (fd Incordia) har under den senaste tiden fått många frågor kring Kameraexperten och deras verksamhet.
Vi har även följt diskussioner på olika forum och bloggar kring deras agerande med försenade och uteblivna leveranser samt hantering av betalningar. Litium har levererat den tekniska plattform som Kameraexperten driver sin webbsajt på.

Det innebär att vi inte har någonting med Kameraexpertens verksamhet att göra.

Vi har vid upprepade tillfällen försökt att nå Kameraexperten per telefon och e-post för att få information kring läget men tyvärr är det så att även vi inte får tag på de ansvariga. Vi har även stått i daglig kontakt med Polisen för att vara behjälpliga på alla sätt. Situationen har nu nått sådana proportioner att Litium beslutat att ta bort kameraexperten.se från sin plattform.

För dig som har handlat på Kameraexperten.se och inte fått några varor uppmanar vi att kontakta din egen bank för att få mer information om hur man kan häva sitt köp
Maverick 2009-01-05 15:28  
Vad jag har hört så är det väl lite av en ny form av scam. Det går ut på att man tar över verksamheten från företag som har just gott rykte och sedan blåser man kunderna.

Det är väl inte omöjligt att vi får se nått liknande nästa vinter eller kanske till sommaren.

Flera av de här nätbutikerna med goda rykten, läs låga priser, har det tufft att få det att gå runt varpå man överlåter verksamheten när man inte orkar längre.

/Maverick
AtomicHarbor 2009-01-11 18:15  
Även jag blev lurad på 4966 kr. Nåt straff skall man väl ha för att man är så jevla dum att man betalar i förskott.
TommieRavn 2009-01-13 08:32  
Jag köpte ett objektiv från Kameraexperten i höstas. Jag betalade EJ i förväg då jag såg på hemsidan att det kunde vara för bra för att vara sant. Hursomhelst så fick jag objektivet ganska snabbt och det var över 2000kr billigare än närmste konkurrent (2500kr) närmast billigaste var 4600kr.. Så jag får väll säga att jag vart supernöjd då. Men som sagt. Det syntes på hemsidan att det inte var något ställe jag skulle vilja förskottsbetala till.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.