Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nomineringar till fotobokspriset klara

Nomineringar till fotobokspriset klara

Nu är de nominerade till Svenska fotobokspriset 2008 klara. Den slutgiltiga vinnaren kommet att presenteras på Bok&biblioteksmässan i Göteborg den 25 september.

Nedan följer de nominerade med juryns motivering.



Mitt i Naturen av Björn Larsson
Björn Larsson har mött djur och natur på Biologiska museét. Mitt i Naturen är en fotosafari på museet där djuren är döda, uppstoppade och naturen ordnad.





Various Parts Corners World av Karl-Johan Stigmark
Stigmarks bok är en artist´s bok, en konceptuell poesibok som arbetar med ett spel mellan titel och fotografi. Stigmark är en ihärdig iakttagare av vardagens restprodukter och kvarlämningar, det överblivna och förbisedda.





White Sea - Black Sea av Jens Olof Lasthein
Jens Olof Lasthein har rest från Vita havet i norr till Svarta havet i söder. I boken dokumenterar han på ett personligt sätt det fysiska och mentala gränslandet mellan öst och EU.






The Last Golden Frog av Helena Blomqvist
Handarbete och högteknologi går hand i hand i Helena Blomqvists fotokonst. I The Last Golden Frog möter vi en drömvärld, en fabelvärld där djur, företrädesvis schimpanser spelar huvudrollen i säregna miljöer.





Naini and the Sea of Wolfes av Trinidad Carillo
I Naini and the Sea of Wolves är dottern Naini berättelsens huvudperson i en historia som beskriver en värld av poetisk realitet där dröm och verklighet är sammanflätade



Årets jury var Anna Clarén, fotograf/pedgog, Carl Johan De Geer, konstnär/författare/filmare, Jan-Erik Lundström, museichef/fotohistoriker, Stefan Nilsson, foto/konstkritiker.

Publicerad 2008-09-11.

Bli först att kommentera

Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.