Få ut mer av Fotosidan som inloggad
Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm
Merläsning
Malmö Gatufotoutställning 27-29 september
Utställning
Årets stora Gatufoto-utställning i Malmö. Åtta fotografer kommer att visa sina bilder inom gatu- och urbanfotografi. Det kommer även att finnas en ”tvättlinesektion”, som är en enklare utställningsform. Där fotografer helt enkelt hänger upp några bilder var. Här kommer ytterligare 12 fotografer medverka.
Läs mer...
Ny kurs: Så här blir du blir nöjd med din utskrift
Fotosidan Akademi
Vill du göra utskrifter av dina bilder, men är osäker på processen? Vår tekniska redaktör Sara Arnald har tagit fram en kurs för dig som vill bli nöjd med dina utskrifter. Är bilden stor nog, håller den i kvalitet och hur ska den behandlas och exporteras för att bli så bra som möjligt som print? Den här kursen ger dig den kunskap du behöver för att på bästa sätt förbereda dina bilder för utskrift hemma på din skrivare, hos ett fotolabb eller hos ett professionellt fotolabb och tryckeri som Crimson. Kursen är ett samarbete med Crimson men gratis och det finns inga inlämningsuppgifter. Det är bara att förkovra dig!
Läs mer...
23 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Lasse.
Dave
Fade-Gaussion Blur, var hittar man den i photoshop 6 ?
Har jag för mig men det var ett tag sedan jag tobbade med svenskt.
Annars bra artikel. Vill gärna se mer tips!
Mer roliga tips :D
Olle skrev ju tidigare:
För att hitta Fade Guassian blur ska man i alla fall i Photoshop 7 välja Edit -> Fade Guassian blur.
Men... can't find it.
Tacksam för svar, om någon fortfarande läser detta :)
MEN, i de flesta tidningar och webbsidor jag har läst saknar jag alltid något; ingen förklarar varför man gör som man gör. Vad är det som händer med pixlarna när man t.ex. justerar skärpan med högpassfiltret+skarpt ljus? Varför blir det skarpt!? Jag vill gärna veta vad som händer för att dels komma ihåg vad jag gjorde och dels kanske utveckla tipsen enligt mitt eget tycke och smak. Jag är ingen vän av att bara göra något utan att förstå varför...