WOLFGANGs BLOGG
Endast 12 rutor
När jag plåtade analogt för många år sedan, visste jag inte att jag fotograferade analogt! När jag fotograferar analogt idag, kallas det "nördigt"! Filmen har bara 12 rutor, då är man snål med sitt motivval. Detta är lugn fotografi och ganska avstressande att titta på den spegelvända mattskivan! Annars blir det ju digitalt för min del, och oftast för många bilder var gång! Jag får ta det "piano" även digitalt. Att jobba med stativ dra också ned tempot till exempel. I går fotograferade jag Malmös gamla idrottsplats (numera IP Malmö) som blev invigd den 4 juli 1896. På gamla bilder från 40- och 50-talet ser man många åskådare, alla med hatt! I dag tar den 7500 och är huvudarenan med konstgräs för damlaget Rosengård. Bilden fotograferade jag igår. En statisk komposition utan människor.
T-Max 400 exponerad med 320 ASA, Rodinal 1+25, 5 minuter.
Det gamla badhuset
Ytterligare en bild med Yashica 635 och T-Max 400. Det gamla Rörsjöbadet i Malmö byggt 1909/10. På den tiden hade de flesta lägenheter inga badrum, så det fanns behov för ett badhus i ett område med många barn. Där kunde barnen även lära sig simma i den 15 meters långa bassängen. Olika dagar för pojkar och flickor. Badhuset är byggd i vacker Jugendstil precis som många andra hus i Rörsjöstaden på den tiden. Under 1980/90-talet blev badhuset ombyggd till bostadshus.
Analog period
Jag har just nu som omväxling ett analogt mellanformatsprojekt. Kyrkan på bilden är Sankt Pauli kyrkan i Malmö. Den stod färdigt 1882.
Den har en sexkantig form och även tomten som kyrkan ligger på är sexkantig. Tanken bakom den sexkantiga centralkyrkan var att alla skulle se och höra ordentligt. Dessutom ville man öka jämställdheten bland folket genom att alla skulle komma närmare prästen.
Jag fotograferade den häromdagen för att testa min Yashica 635 (byggd 1958).
En analog bild
En analog bild fotograferad häromdagen med den gamla Yashica 635. Bron går över kanalen i Malmö vid Stadsbiblioteket och heter Parkbron.