Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Hallå! Maten är på ryggen!

Salamno!

Kvällens bild är tagen vid fiskmarknaden vid Lake Awassa. Den här Marabou storken vet inte om att han har lite mat på ryggen, lite fiskrens.

När fisken rensades fick småpojkarna renset i små påsar. Fiskrenset använde pojkarna till att kasta åt storkarna och pelikanerna så att vi turister skulle få fina bilder...men bara om vi gav dem några birr.

Det blev ofta en riktigt huggsexa om maten och man kan få lite häftiga bilder. 

Någon som vet vad de röda "kuddarna" har för funktion? Funderar på om de kan blåsas upp typ om en hane vill imponera på en hona eller jaga bort en rival.

Ha en skön helg!

Daniel

Inlagt 2015-02-20 22:13 | Läst 2605 ggr. | Permalink

"Ingen dålig näbb de har Maraboustorkarna! Inte så vacker fågel men fascinerande, som en urtidsfågel. Ingen aning om vad de röda påsarna fyller för funktion, men ser att Sten tror sig veta. Låter troligt! MVH Yvonne"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Stämmer säkert med vad du tror. Blåser upp de här säckarna för att imponera på honor och skrämma hanar. Det finns ju en del andra fåglar som gör så här. Bl.a. stortrappen som finns i polen och Ungern. Några järpar och orrar i nordamerika gör samma sak. Den har väl ett utseede som bara en mor kan älska. Jag tycker nog fulsnygg !
Sten
Fin bild!
Men fågeln är ju rätt så ful, om dom röda kuddarna imponerar på honor, och skrämmer bort manliga konkurrenter, då kanske man skulle skaffa ett par;)

Kenneth
Fin fotat på en som Kenneth skriver, rätt så ful fågel! =)
Perfekt fotat med den lilla droppen som faller från näbben.
Må så gott!
Ingen dålig näbb de har Maraboustorkarna! Inte så vacker fågel men fascinerande, som en urtidsfågel. Ingen aning om vad de röda påsarna fyller för funktion, men ser att Sten tror sig veta. Låter troligt! MVH Yvonne