Alla vet inte hur man gör på Max
Hej!
Glad påsk till er alla!
Jag sitter på jobbet, har ett dygnspass denna långfredag. Just nu lite lugnt så då passar jag på att fixa lite med bilder och skriva denna blogg.
I lördags åkte jag och Jocke upp till Arlanda med två minibussar, vi skulle hämta lite folk som vi skulle köra till Pingstkyrkan Jönköping. Här skall de medverka vid en påskkonferens i en vecka. Hela 40 personer från våra samarbetsländer(Armenien, Burundi, Burjatien, Etiopien, Rwanda, Sydsudan, Tadjikistan och Tanzania).
Hade preparerat bägge bussarna med två påsar med lördagsgodis(swedish tradition) lagt i lite surisar, salt och lakrits bland sötsakerna. Blev lyckat inga "sura" miner. När vi kom till Nyköping var det dags för lunch som vi beslöt ta på Max hamburgeri.
Max Nyköping.
Tänkte bjuda på svensk traditionell mat:), något som vi äter ofta(en del av oss i alla fall).
Blev en annorlunda upplevelse att guida våra vänner i allt hur man gjorde från att fylla på läsk, ketchup etc. Ingen av de hade ätit hamburgare och pommes innan på detta sättet. Vi skrattade tillsammans över situationen, minns hur jag fick hjälp när jag för första gången skulle äta Ugali i Tanzania eller Injera i Etiopien.
Etiopierna närmast, sedan burjatierna och längst bort de från Burundi och Rwanda.
Betyget på maten?
Very good! Thank you!
Det blev en bra inledning tyckte jag lördagsgodis och snabbmat! Typiskt svenskt?!
Daniel
Ha en skön helg!
Eva
Pytt i panna bl.a .Till frukost fil och yoghurt. Rätt kul o se hur de blandas trots jag försöker förklara vad som vi tycker passar ihop.
Daniel