I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #653: Beijing-Köpenhamn-Ystad-Köpenhamn-Umeå

Rutten i rubriken blev min, efter de tre veckorna med gatufoto i den kinesiska huvudstaden. Det var en rutt som förändrades efter vägen, faktiskt någonstans mitt i Sibirien!

Ursprungsplanen var att åka hem och sedan efter några dagar bila ner till Skåne, Danmark, Tyskland tillsammans med hustrun. Nämnda hustru är dock ryttare och hade behov av en ny häst. Så hon hade begett sig ner till Skåne för hästletande, redan innan jag reste hemåt. När jag satte mig på planet mellan Beijing och Köpenhamn var planen fortfarande lite oklar, men det kändes ju lite fånigt att flyga upp till Arlanda och sen till Umeå, när vi sedan skulle ner söderut igen. Det är ju trots allt 130 mil från Umeå till Ystad. När jag använde SAS utmärkta wifi, som sagt mitt över Sibirien, fick jag klart för mig att hustrun "missat" planet hem eftersom det dök upp nya intressanta hästar att provrida. Så då bestämde vi, med facebooks chatfunktion till hjälp, att jag skulle övertala SAS att få plocka ut min väska på Kastrup och ta tåget till Ystad. Där hon befann sig, hemma hos min moster.

Så blev det. Och vårt turistande fick en aning ändrad karaktär med hästbesiktning och med mosters gamla skruttvolvo istället för vår egen bil. Vi tog så småningom tåget till Köpenhamn och fick några dagar där tillsammans. Ja, jag fick faktiskt en egen gatufotodag där också, då hustrun skulle besöka Falsterbo Horse Show. Visar idag svartvita bilder från dagarna i Köpenhamn.

Lost Face.

Nörreport.

Att korsa gatan.

Israel-Palestina.

Louisianafotografer.

Vitt med svarta streck.

Ha det gott, alla!

/Niklas

Inlagt 2016-07-28 10:41 | Läst 2225 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Niklas!

Gillar första - den är stark. Nummer tre och fyra har också sina kvaliteter, exempelvis ödesmättad himmel.

Mvh
Fredrik
Svar från niiiik 2016-07-28 16:45
Hej Fredrik och tack för kommentaren!
Du har pricksäkert plockat ut även mina favoriter bland dessa!
Ha det bra!
/Niklas
Frekeman 2016-07-29 08:51
Great minds think that same! ;-)
Bra att kunna vara flexibel på resande fot! Det löste sig ju bra och fina bilder blev det. Första bilden är extra spännande med damen som tar sig åt huvudet, mannen samt den ansiktslöse jobbaren. Tvåan är också snyggt fångad utan att killen verkar märka något och jag gillar miljön. Fyran är kul där alla ser ut att rusa över övergångsstället. Näst sista tycker jag visar en typisk mindre gata i København.
Hälsningar, Bjarne
Svar från niiiik 2016-07-28 23:27
Tack, Bjarne! :-)
Miljön vid Nørreport var spännande, tycker jag. Gjorde några till försök där under våra dagar så det kommer nog någon till bild därifrån i bloggen så småningom.
Ha det fint!
/Niklas
Gott när man kan ändra sina planer sådär bara. Får hålla med tidigare kommentatorer, första tredje och fjärde är även mina favoriter! Ha det gott!
Svar från niiiik 2016-07-28 23:28
Jag var lite osäker om det skulle gå, men det ordnade sig bra!
Tack, Micke, ha det bra!
/Niklas