... bilder från här och nu och där och då...
Vedugnsbakad pizza
nr 1 - Jag har bakat pizzor i hela mitt vuxna liv och gillat att utveckla konceptet med nya recept och metoder. Idag bakade jag pizzor i vedeldad ugn för första gången
nr 2 - en liten portabel vedeldad ugn som på 20-30 minuter kan komma upp till 500 grader
nr 3 - det är en utmaning att förflytta den utbakade pizzan upp på på spaden och in i ugnen
nr 4 - och redan efter ca 20 sekunder är det dags att börja vrida på pizzan så den inte bränns
nr 5 - här är resultatet, brödet blev perfekt gräddat och med lufttorkad skinka på den varma pizzan blev den klart godkänd. Detta är ett hantverk som går att utveckla :)
Hej så länge ... // Mats
Inlagt 2021-05-21 21:25 |
Läst 1980 ggr. |
Permalink
Jag får erkänna att jag aldrig gjort en pizzadeg, men har tänkt på det och det är inte omöjligt att i år blir det av. Har däremot gjort väldigt många pizzor, oftast med ett Libabröd och sedan blandad topping
Hälsningar Jörgen