... bilder från här och nu och där och då...

Tillfällig paus från viktkontroll

Påsken är en av de största mathelgerna. Under våren har jag med gott resultat avstått från ohämmat matintag så påskhelgen fick bli en välförtjänt timeout med tillfälle att få njuta av min dotters vällagade mat. Dessutom få frossa i matfotografering. 

Först skulle råvarorna införskaffas. Brännässlor fanns det rikligt av på tomten. 

Andra råvaror inhandlades vid en liten utflykt till Öströö fårfarm i Varberg

Lamsteken prepareras 

och läggs på grillen

Förvällda nässlor blir till en smakfull soppa

som avnjuts med passande vin

Den grillade stekan har uppnått rätt temperatur

och serverades med grillade sparris  

och desserten var lika god som den såg ut.

Nu har jag återgått till min GI meny som är poängberäknad enligt viktväktarmodellen. Det är både hängslen och livrem men det fungerar och min livrem är utbytt mot en kortare. 

Inlagt 2011-05-08 21:58 | Läst 7247 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?