... bilder från här och nu och där och då...

19 november - Beaujolais Nouveau

Den tredje torsdagen i november så släpps årets första vin, Beaujolais Nouveau.  Bara några veckor efter att druvorna har skördats så släpps det snabbjästa primörvinet ut på marknaden. Hur smakar det? Det sägs att vinet p.g.a. av den snabba jäsningen ska smaka "skumbanan" men jag är ingen vinexpert utan tyckte bara att det smakade bra :) 

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2020-11-19 20:48 | Läst 1119 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Heller ingen vinexpert och länge sen jag provade, har för mig att den gången tyckte jag det var "lätt", ingen beska eller bitterhet i smaken. Det är inget betyg från mig men kände som att det skulle jag gärna dricka ett glas en sommardag med kex och ost, medan jag till en kötträtt kanske väljer ett lite tyngre. Trevlig bild, ser ut som jag beskriver fastän med en korvbit istället för ost .....Hälsningar/ Björn
Svar från Mats Andersson 2020-11-20 09:38
Tack Björn! Ja det är ett väldigt "lätt" vin som passade bra till salami, paté och några ostar. Ha det gott // Mats
Sven Blomquist 2020-11-20 10:30
Det passar nog också till stekt fiskfile, tex Vitling .
Svar från Mats Andersson 2020-11-20 16:07
Håller med Sven, vinet passar nog till fiskrätter också // Mats
Khalad 2020-11-20 16:15
Helt överens med både dig Mats och dig Sven!
Sven Blomquist 2020-11-20 16:17
Köper an flaska i morgon att avnjutas med italiensk hösträtt: Stekt vitlingfilé med smörstekta kantareller tillsammans med rostade kastanjer och toppat med kalvfond. Det är hösten på en tallrik det!
Det ser ut som att det ligger väldigt mycket gott framför vinglasen. Jag har inte provat detta men läst om det. Ni fick säkert en trevlig kväll.
Hälsningar Lena
Svar från Mats Andersson 2020-11-20 09:41
Tack Lena! Ja det smakade bra, kan rekommenderas. Trevlig helg! // Mats
Vilken aptitretare!
- hawk
Svar från Mats Andersson 2020-11-20 16:08
Tack Håkan! Rekommenderas :) Ha det gott // Mats