Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Den olagliga konsten

KULTUR I svenska kommuner spenderas årligen miljontals skattekronor på att sanera klotter. Men nästan aldrig får de som klottrar komma till tals i mediebevakningen. Två av dem heter Lars och Erik. Klottret är en central del av deras liv.

Tidigare i sommras var jag och gjorde ett jobb om Den olagliga konsten och graffiti-klottrare. Som vill vara anonym i  Norrbottens-Kuriren.

Artikeln går att läsa på :

http://www.kuriren.nu/kultur/den-olagliga-konsten-8397499.aspx

//Perran

Inlagt 2015-09-21 22:31 | Läst 2069 ggr. | Permalink

"På rätt ställe så är graffiti helt ok, annars ser det mest ut som klotter. Är kommunerna smarta så drar de nytta av ungdomarnas energi."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Intressant bildreportage där killen är i centrum men ändå helt anonym.
Hälsningar Lena
Svar från Per Lundström 2015-09-22 08:43
Hej Lena! Kul att du kikade in, jag vet inte själv riktigt vad jag ska säga om graffiti, tycker det är helt ok på väggar och plank där man kan klottra, men ser det helst inte på tågvagnar eller vissa broar om det bara är trams-kludd. Men graffiti kan vara riktigt läckert med alla färger och former, var intressant grej att dokumentera, tack för dina ord ha det gott!//Perran
Det finns många aspekter på klotter eller den här konsten och utövarna eller människorna bakom konsten.
Men jag tror det e bra för kommuner och liknande att försöka ta upp en diskussion, eller försöka nå de här klottrarna/konstnärerna som utövar sin konst på litet olika ställen, ibland på litet olämpliga ställen!
Alla konstnärer når man man nog inte, men några bör man nog få kontakt med, både för samhällets bästa och konstnärernas bästa.
/B
På rätt ställe så är graffiti helt ok, annars ser det mest ut som klotter. Är kommunerna smarta så drar de nytta av ungdomarnas energi.