Mina upplevelser med kameran!

En grön oas i storstan.

Norr om Årstaviken ligger ett koloniområde, nedanför Södersjukhuset. Jag tror att det Eriksdalslunden. En idyll som jag hoppas består, men inget går säkert i dagens exploaterings framfart.

Söder om Stockholm planerar Sthl kommun att riva ett åttiotal kolonistugor från 1930-talet. Ett dystert besked, men ingen blir dock förvånad. I ett yttrande har Sthlm stadsmuseum påtalat dess stora kulturhistoriska värde och att de bör bevaras.

Vad är den enskilda människan yttran värd?

En grön oas mitt i storstaden.

Inlagt 2011-06-21 17:34 | Läst 3180 ggr. | Permalink
Kommuners expropriationsrätt är ju rätt omfattande men nog tycker man att de som har dessa kolonistugor borde få en rimlig ersättning. Kommunen kommer ju senare att tjäna storkovan när de säljer tomterna vidare till folk som kan betala.
Svar från gammel smurfen 2011-06-21 19:53
Så länge det finns de som betalar, är nog risken stor att vi får uppleva dessa bedrövliga beslut.
Knepig fråga det där. Stan växer, bostäder måste byggas. Överdäckningar av järnväg och tunnelbanan diskuteras men blir dyrt, återstår att nagga de allt färre grönområden vi har kvar, som Eriksdalslunden och Årstafältet. Inte ens Nationalstadsparken är helig. Och de som bestämmer har ju väl tilltagna villatomter så de drabbas ju inte av brist på grönt. /Matti
Svar från gammel smurfen 2011-06-23 20:32
Tack för kommentaren Matti.
Det känns trist med allt naggande av våra grönområden. Precis som du nämner idag är inget heligt.
/Sven