En skånings funderingar i fotograferingens snåriga skog free counters

Formsvacka!

Det märks att jag inte fotat så mycket på sistone.

Jag var ute en kort stund förra helgen, då gick det hyfsat men inte bra. Två bilder laddades upp här på FS, men det var bara en av dem som jag egentligen tyckte var värd att ladda upp.

Igår var jag ute cirka en timme och kom hem med EN bild som jag kanske kan tänka mig att publicera här på FS, men bara kanske. Jag har inte bestämt mig än.

Jag glömmer bort att jag har ställt om kameran till auto-ISO och undrar varför jag inte kan underexponera som jag skulle vilja. Jag kan inte hålla kameran så att horisonten blir vågrät (jag brukar iofs ha lite bry med det, men inte så som de på senaste fotorundorna). Jag hittar inte de där vinklarna jag hittat tidigare. Jag ser inte ljuset på samma sett som jag gjort tidigare.

Lägger man verkligen av sig så mycket på att inte fota på ett tag?

Till och med min fru undrade varför bilderna jag kom hem med igår var så medelmåttiga. Hon brukar nästan aldrig säga något negativ om mina bilder, om jag inte uttryckligen ber henne komma med kritik.

Vad ska jag göra för att komma i form? Jag kan bara komma på ett bra svar och ett lite sämre. Det bra svaret är att jag får ta och fota mer och oftare, som jag gjort tidigare. Det lite sämre svaret är att jag behöver komplettera utrustningen med lite lite nya prylar, t.ex. två nya objektiv och ett stativ. Svar nummer två skulle i och för sig gör svar nummer ett lite roligare...

Du kanske har något bra förslag? Alla tips mottages tacksamt....

 

PS. Mina två senast uppladdade bilder är de jag tog förra helgen. Inga bilder från denna helgen har ännu fått godkänt för uppladdning. Mest om ni är nyfikna. DS

Inlagt 2011-01-30 21:55 | Läst 1843 ggr. | Permalink