Möjligen världens mest oregelbundet uppdaterade blogg. Jag borde skriva oftare men kommer antagligen inte att göra det.......

Istid

Efter två långa veckors mörker dök så idag solen återigen fram. Återseendet var efterlängtat. Kameran rastades under en stilla promenad blandad med ett visst inslag av krypande.

Mossorna stod som vanligt vid denna årstid för det dominerande inslaget av färg i den annars gråbruna miljön. De tilldrog sig magnetiskt min blick och min slutare rasslade en kort stund innan jag påminde mig ett löfte från förra vintern. Jag skulle ju inte fota mer mossor eller lavar heller för den delen........... Fy mig.

Istället gick jag ner till min lilla mörka tjärn. Resterna av ett tunt istäcke dröjde sig här stilla kvar. De kristallina strukturerna flöt halvsmälta i det mörka vattnet. Gränserna mellan vatten och is var diffusa.

 

 

Mina värmestövlar räckte inte riktigt till för att jag skulle komma ut till det vackrast skimrande partiet. Istället nöjde jag mig med att vada runt lite i strandkanten. Denna gång lyckades jag dra mig därifrån utan vatten i stövlarna eller en suspekt blöt bak.

På hemvägen tittade jag närmre på de små frusna vattenpölarna längs med grusvägen. En del av dem förevigades.

Så sällan jag får soliga dagar när jag väl är ledig.

Inlagt 2008-12-21 22:21 | Läst 3276 ggr. | Permalink
Ojojoj så vackert!
Den första bilden tänker jag på trumpeter o fanfarer - nobelprisutdelning med guldkantad service som blänker o glänser i bakgrunden.
Nr 2 och 3 blev mina favoriter tror jag.. den andra bilden ser ut till formen som en hand, en fårig utsträck hand som smälter ihop med underlaget - som när döden tar med sin själen.

Hoppas på fler soliga dagar så du kan glädja oss med så här kreativa o vackra bilder.-)

God Jul o Gott Nytt får man väl passa på o hälsa dig med medans jag ändå har dig på "tråden":-)

/Mvh Anna
Svar från Klas Oskarsson 2008-12-22 23:44
Tack Anna. Tolkningen dödens hand passar bra. Själv påmindes jag om varelserna i Alien. Dessa är tydligen inspirerade av en målning med titeln Necronom IV. Så vi är nog inne på samma spår.
Jag hoppas att du får lite tid över till ditt skapande under julhelgen.
God Jul & Gott Nytt år till dig också
Mvh
Klas
Härliga bilder Klas! Reflekterande och meditativa.
Svar från Klas Oskarsson 2008-12-22 23:45
Stort tack för det Thomas. Det är verkligen roligt att du gillar bilderna.
Makrohälsningar
Klas
Alldeles underbara bilder Klas!
Svar från Klas Oskarsson 2008-12-22 23:47
Tack för den underbara kommentaren Tammy!
God Jul & Gott Nytt år

Makrohälsningar
Klas