Liten samling av lite annorlunda foto från hösten 2015 i Nord Norge....

Ja så sitter man här i stormen och hittar på något, och hoppas att strömmen inte går nu....

Trollkrem, gjort på lingon äggvitor och socker..

Så himla gott!!!!!

En hälleflundra jag hälsade på..

Sejfilet..

Sej stekt i mjöl, salt och pepper..hmmmmm  gott!!!!

Så var det ueren då, file där också men då saltat i ett dygn så koker man den och har morötter, potatis och bacon till....hmmmm ...gott!!!!

Denna fisken är rödlistat, men kommer med som bifångst när man fisker annan fisk.

Krabbor

Dessa har jag inte ätit..

Men törrfisk har jag ätit jätte mycket av..

Bank den mjuk och god och njut den med en öl...hmmm...gott det också!!!!

Eller använd den till Lutfisk som bilden under...

Precis denna fisken fiskade vi i Lofoten i april iår

Hängde den

vattna den 

lutade den

vattna den igen

sen blev den kokt 

Så åt vi den..hehe....

Den smakar inte som den slaskfisken man köper på affären skall jag säga er..

Ja vad skall man säga...man hitter lite av varje när man är ute och fotar....

Från en tur på stranden..

Och efter vägen hitter man denna.

Denna hittade jag på Åmnes..

Detta är fiskekrokar som har suttit på en gammal snik....

Detta är ny agn till sniken..makrell.....

Vi har faktisk haft två dagar med vinter här till nå i år, då var det vackert..

Hälsning från Meløy

Hoppas ni inte blås eller regnar bort där ni är...

Ha en fin vecka alla!

Inlagt 2015-12-07 16:51 | Läst 7290 ggr. | Permalink

"Ja trollkräm skall du prova, konstigt att ni inte har det i sverige... Tackar så mycket för din kommentar Margareta :o)"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hmm...trollkrem må proves snarast...
Svar från Tyri 2015-12-09 16:36
ja det tycker jag du skall göra Göran :o)
Det där med trollkräm lät gott.
En samling fina bilder som efterrätt också.
Ja trollkräm skall du prova, konstigt att ni inte har det i sverige...
Tackar så mycket för din kommentar Margareta :o)
Fisk är så gott men så ful Hälleflundran är...det är en kostsam fisk här..
Vi försöker äta fisk varje veckamhelst två gånger.
Jag gillar fisksoppa...
Trevligt du visar en kavalkad av dina olika morivområden..
Rost ger kreativa bilder..
Fint med snö och gott med trollmos.
Ha fint 2016 på dig
Gun-Inger
Svar från Tyri 2016-01-05 17:15
Jag har inte ätit fisksoppa sedan sommaren orkar inte....
lagade fisksoppa från grunden i 2,5 månad på Ylvingen kafè.....
Ha det fint :o)
Kram
Gun-Inger Arvidsson 2016-01-05 17:27
Det förstår jag att du inte vill äta då..
Jonen min är kock så jag äter gärna det.
Har förstått det är omständligt att laga med
buljongen först med mera....
ha fin kväll
Gun-Inger