Liten samling av lite annorlunda foto från hösten 2015 i Nord Norge....
Ja så sitter man här i stormen och hittar på något, och hoppas att strömmen inte går nu....
Trollkrem, gjort på lingon äggvitor och socker..
Så himla gott!!!!!
En hälleflundra jag hälsade på..
Sejfilet..
Sej stekt i mjöl, salt och pepper..hmmmmm gott!!!!
Så var det ueren då, file där också men då saltat i ett dygn så koker man den och har morötter, potatis och bacon till....hmmmm ...gott!!!!
Denna fisken är rödlistat, men kommer med som bifångst när man fisker annan fisk.
Krabbor
Dessa har jag inte ätit..
Men törrfisk har jag ätit jätte mycket av..
Bank den mjuk och god och njut den med en öl...hmmm...gott det också!!!!
Eller använd den till Lutfisk som bilden under...
Precis denna fisken fiskade vi i Lofoten i april iår
Hängde den
vattna den
lutade den
vattna den igen
sen blev den kokt
Så åt vi den..hehe....
Den smakar inte som den slaskfisken man köper på affären skall jag säga er..
Ja vad skall man säga...man hitter lite av varje när man är ute och fotar....
Från en tur på stranden..
Och efter vägen hitter man denna.
Denna hittade jag på Åmnes..
Detta är fiskekrokar som har suttit på en gammal snik....
Detta är ny agn till sniken..makrell.....
Vi har faktisk haft två dagar med vinter här till nå i år, då var det vackert..
Hälsning från Meløy
Hoppas ni inte blås eller regnar bort där ni är...
Ha en fin vecka alla!
En samling fina bilder som efterrätt också.
Tackar så mycket för din kommentar Margareta :o)
Vi försöker äta fisk varje veckamhelst två gånger.
Jag gillar fisksoppa...
Trevligt du visar en kavalkad av dina olika morivområden..
Rost ger kreativa bilder..
Fint med snö och gott med trollmos.
Ha fint 2016 på dig
Gun-Inger
lagade fisksoppa från grunden i 2,5 månad på Ylvingen kafè.....
Ha det fint :o)
Kram
Jonen min är kock så jag äter gärna det.
Har förstått det är omständligt att laga med
buljongen först med mera....
ha fin kväll
Gun-Inger