Bilder och tankar. Snart är det jul igen. Experterna tror på rekordhandel i år.

Det är inte alltid så lätt att köpa rätt klappar, även om många numer beställer sina julklappar.

 Utbudet är enormt. Bara en sån sak att välja en ny julstjärna kan vara problem.

 

Inget lätt uppdrag mannen tycks ha fått.

Säkrast att ringa äkta hälften och fråga,om hon vill ha en  storprickig småprickig, guldfärgad helröd brun beige...OSV.

En sak till jag alltid har undrat över, var tar våra julskinkor vägen under året när det inte är jul. Varför kan vi inte köpa vår goda svenska kokta, ugnsbakade skinka året om?.Varför tvingas vi köpa ihopslungad centrifugerad pressad skinka i form av en rund tjock korv, Som döps till typ skärgårdsskinka, gårdsskinkaOsv,  medan de italienska spanska äkta skinkorna ligger bredvid våra hoppressade "korvar" och ser femdubbelt aptitligare ut. Var tar våra riktiga fantastiskt goda skinkor vägen som vi borde vara stolta över under resten av året?

   / Bengt

Inlagt 2015-11-11 08:41 | Läst 1312 ggr. | Permalink

"Talande bilder och jag kan bara tala för mig själv men jag kommer inte att bidra till något rekord. I år heller. Eva"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vad glad jag blev du inte hade bild på rått kött.
Det äcklar mig alltid.
Varför vet inte.
Däremot är det humor i detta med de där stjärnorna som måste upp.
Varför kan inte de få hänga året om ...trevligt med påskstjärna småprickig...
Hi hi kul det här
Gun-Inger
Svar från bassa 2015-11-11 18:18
Hej Gun Inger det kanske inte är någon dum idé
Bengt
Mannen där kan fota sin tilltänkta stjärna och visa sin fru så han inte väljer fel, ny teknik som kanske böde stressar och underlättar i mångfalden.
Det där med skinkorna har jag också funderat på, de kanske exporteras till Italien. Nu blev jag lite sugen på skins,örgås. Hårt julbröd, nylagad skinka och en massa senap på, den första provsmakningen efter tillagning är nog den bästa. Åt jag det året om vore det nog inte lika njutningsfullt.
Svar från bassa 2015-11-11 18:19
Hej Margareta. Håller med dig inte dumt med den första. Jag menar inte att julskinkan ska kastas fram året runt. Men om man ville köpa några skinkskivor borde man slippa de hoplimmade slamsorna rullade som korvar .
/ Bengt
Hej,
Jul är en hopplös tid, som jag kan va utan. Pengar styr allt numera.
Vi köper ofta torkad skinka från Spanien i manuella disken.
Ha det bra
Bob
Svar från bassa 2015-11-11 18:23
Hej Bob Den skinkan är inte dum.. Söker en svensk variant.
/ Bengt
Jag lyckades driva igenom för många år sedan att vi skulle upphöra med julklappsinköpen. Vi som samlas köper nu bara var sin Trisslott och eventuell vinst delar vi på. Okey, de små barnbarnen får ju naturligtvis en hög med klappar var, fattas bara annat. De senaste 10-20 år så har jag nog bara ätit max 2 skivor skinka varje år, om ens det. Tro faktiskt inte vi köpt någon skinka på flera år.
Svar från bassa 2015-11-11 18:25
Stackars dig. Skinkan är julen all.t det andra blaha blaha.:) :)
Bengt
Det är tur att man slipper allt julpynt, vi ställer endast ljusstakar fönsterna och så får flaggstången en slinga såklart.
Ja vart tar "Jul" skinkan vägen? Det finns väl smaskiga skinkor att köpa året runt fast då heter det bara skinka!
Och klappar var det länge sen vi köpte, den dagen man får barnbarn blir det säkert men dom verkar ligga väldigt långt bort i sonens framtidsplanering.

Kenneth
Svar från bassa 2015-11-11 18:29
Hej Kenneth. Problemet ä'r att den egentligen inte borde få kalla sig skinka eftersom den är hoppressad av slamsor i från gris. Alltså om du inte väljer som Bob spansk eller italjensk skinka. Det finns inga skinkor som ser ut som jättelika prins korvar utan fettrand.
/ Bengt
Talande bilder och jag kan bara tala för mig själv men jag kommer inte att bidra till något rekord. I år heller.
Eva
Svar från bassa 2015-11-11 21:53
Hej Eva.Inte jag heller.
/ Bengt