Bilder och tankar. Snart är det jul igen. Experterna tror på rekordhandel i år.
Det är inte alltid så lätt att köpa rätt klappar, även om många numer beställer sina julklappar.
Utbudet är enormt. Bara en sån sak att välja en ny julstjärna kan vara problem.
Inget lätt uppdrag mannen tycks ha fått.
Säkrast att ringa äkta hälften och fråga,om hon vill ha en storprickig småprickig, guldfärgad helröd brun beige...OSV.
En sak till jag alltid har undrat över, var tar våra julskinkor vägen under året när det inte är jul. Varför kan vi inte köpa vår goda svenska kokta, ugnsbakade skinka året om?.Varför tvingas vi köpa ihopslungad centrifugerad pressad skinka i form av en rund tjock korv, Som döps till typ skärgårdsskinka, gårdsskinkaOsv, medan de italienska spanska äkta skinkorna ligger bredvid våra hoppressade "korvar" och ser femdubbelt aptitligare ut. Var tar våra riktiga fantastiskt goda skinkor vägen som vi borde vara stolta över under resten av året?
/ Bengt
Det äcklar mig alltid.
Varför vet inte.
Däremot är det humor i detta med de där stjärnorna som måste upp.
Varför kan inte de få hänga året om ...trevligt med påskstjärna småprickig...
Hi hi kul det här
Gun-Inger
Bengt
Det där med skinkorna har jag också funderat på, de kanske exporteras till Italien. Nu blev jag lite sugen på skins,örgås. Hårt julbröd, nylagad skinka och en massa senap på, den första provsmakningen efter tillagning är nog den bästa. Åt jag det året om vore det nog inte lika njutningsfullt.
/ Bengt
Jul är en hopplös tid, som jag kan va utan. Pengar styr allt numera.
Vi köper ofta torkad skinka från Spanien i manuella disken.
Ha det bra
Bob
/ Bengt
Bengt
Ja vart tar "Jul" skinkan vägen? Det finns väl smaskiga skinkor att köpa året runt fast då heter det bara skinka!
Och klappar var det länge sen vi köpte, den dagen man får barnbarn blir det säkert men dom verkar ligga väldigt långt bort i sonens framtidsplanering.
Kenneth
/ Bengt
Eva
/ Bengt