Intryck Avtryck från gator och torg, Helggodis,
Det är viktigt att det blir rätt vin till oxsteken med en mustig gräddsås och inlagd gurka.
Nu vet jag inte om det blev oxstek.Men förr i tiden för länge sedan var det vanligt med söndagsstek.
Men inte lika vanligt att morsorna valde ett passande vin till steken.Och det där att dricka vin till maten? Nej! Nej!. En söndagssnaps och en pilsner var det som gällde.
Tiderna förändras. Ha en fin söndag. Visst är dom fina tanterna med sina dekorativa kassar.. Bengt H.
Inlagt 2021-02-28 08:17 |
Läst 981 ggr. |
Permalink
Bra illustration av en ”halv böj”.
Det kan ju alltid diskuteras om det skall va en röd eller öl med snaps till kalvryggbiffen.
Idag blir det gravad lax med putäter och hovmästarsås från Lomma fisk, inhandlad på torget i Lund. Det blir nog renat idag.
Håll ut
Bob
och
del Montes frukt sallad på burk med grädde eller glass
om det var riktigt bra
hos mig drack mamma rödvin till steken
och
pappa snaps, Lysholms Linjeaquavit elle Östgöta Sädesbrännvin
mamma köpte vinet på Folkungagatans systembolag, eller var det -du vet hörnet Borgmästargatan där Nackabussarna hade sitt kontor tidigare- eller Katarinavägens system där berget mot Slussen börjar
många fyllegubbar var det i parken och nunnorna promenerade osynliga
/inger