INTRYCK AVTRYCK FRÅN GATOR OCH TORG. Den beroendeframkallande semlan.

Det är något med semlan som gör oss enormt sugna, och vi lockas av bagerierna in i fördärvet!

 Så här kan några skyltfönster se ut. Så varmt oskyldigt trevligt, men där står dom!

  Det kan börja oskyldigt med små ofarliga semlor.

Så småningom  känner man skammen, men semlan ska ändå ner.

 Beroendet blir bara värre och värre, och så småningom kan man inte nöja sig med en, utan förvarning måste man ha 3 stycken!!!

Man trodde tidigare att det var äldre damer som var mest beroende, Men det har visat sig, att, dom har gått över till nyttigare stimulantia. Kloka som dom är.

 Det var allt för i dag. Nu ska jag gå ut och köpa en semla! Eller ska jag strunta i det, och i stället följa de kloka damernas val. Jag tror jag gör det.

  Häls Bengt H.

Inlagt 2020-01-23 01:47 | Läst 2565 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag är inte någon stor fantast av semlor (vågar man säga det!), men man blir ju nästan sugen när man ser bilderna. Eller nej, jag gör nog som de kloka gamla damerna :-)

Ha en foto-skön dag/Corren
Svar från bassa 2020-01-23 08:18
Tack Mia du är en klok kvinna.
Ha det bra
/ Bengt H.
Hej,
Mycket frestande när man ser dina bilder.
Vi har just köpt två små semlor, före vi såg dina bilder. Vi hade köpt stora om vi sett dom innan.
Nu kan ju en Boulevardier sitta rätt ändå.
Ha det väl
Bob
Svar från bassa 2020-01-23 16:15
Hej Bob. Det var inte så dumt.
Semler är ok.
/ Bengt H.
Öl och semla.. kan inte det vara nått? Hur lång tid måste man ha mellan ölen och semlan.. svåra frågor.. och avslöjande bilder!
Hälsn!
ztenlund 2020-01-23 20:40
Den stora frågan är förstås när ölsemlan, eller semmelölen, kommer? Apropå alla påhitt som varit med semmelwraps, semmelshakes, semmel-ja-nästan-vad-som-helst de senaste åren...
Svar från bassa 2020-01-24 15:57
Hej! Janne! Du kan väl doppa?
Ha det bra Bengt H.
/
Hej Bengt H.
Men det är otroligt "tarveligt" att visa oss sådanne bilder här :-) :-)
I DK kallas de "fastelavnsboller" och det är först den 23 februari i år.
Foto nummer 4 är min favorit i den här serien,
Med många vänliga hälsningar från Erik.
ztenlund 2020-01-23 21:54
Fastlagsbulle eller fettisdagsbulle är två andra benämningar på svenska. Stoppas den ned i en tallrik med varm mjölk, ev med t ex lite kanel i, så blir det en hetvägg (i dagens tappning).

Det är på fettisdagen (25/2 i år) som köerna ringlar särskilt långa utanför de svenska konditorierna, även om semlorna finns långt innan dess.
Hej Av någon anledning kommer inte svaren på rätt ställe.
Men tack ändå för kul upplysande kommentarer.
/Bengt H.