I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Sammanstrålning på Söder

Både fotokompisen Ulf och jag besöker Stockholm då och då i jobbet, men det är inte så ofta det slumpar sig att vi har övernattning samtidigt. Det inträffade dock nyligen och vi bestämde oss förstås på att gå en runda och ta lite bilder. Vi höll oss på Söder, bl.a Söder Mälarstrand, Skinnarviksberget och längs Hornsgatan. Här kommer några av mina skott.

#1

Vid Centralbron.

#2

Hösten har börjat så smått.

#3

Det byggs en del i Stockholm.

#4

Solen hann gå ner innan vi kom till Skinnarviksbergets topp, men blå timmen är inte fel den heller.

#5

På Söders höjder.

Inlagt 2016-10-02 14:54 | Läst 959 ggr. | Permalink
Fin lille serie - jeg falder for nummer 2 - godt set Bjarne.
Med fotohilsen fra Erik.
Svar från Bjarne 2016-10-03 19:02
Tack för kommentaren Erik! Det var lite extra kul att du gillar just den bilden. Kanske inte en uppenbar favorit hos alla.
Vänliga hälsningar
BJarne
Längesedan jag läste bloggarna men roligt med lite igenkänningsfaktor. Som vanlig genomgående fina bilder från dig. Jag fastnar lite extra i bilden med kyrkspiran, som sedan länge (nästan) blivit ifattsprungen i höjden av höghusen (kring Hötorget?), där symboliken förstärks av linjespelet.
Svar från Bjarne 2016-10-03 19:04
Tack så mycket Eva! Kul att höra ifrån dig igen och din analys av bild fyra. Visst är det Hötorgsskraporna som sticker upp bakom Sankta Klara!
Hälsningar, Bjarne
Stockholm är fint, sköna utsnitt o fint komponerat! Må gott, LO
Svar från Bjarne 2016-10-03 19:04
Tack och kul att du gillar!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Från vår gemensamma tur väljer du att via svartvit respektive färgversioner på helt rätt motiv enligt min syn. Valet var förmodligen inte så svårt? Upprepningar i linjer och former gör sig så bra i svartvit (med lätt sepia-ton?).
Gillar din andra bild mycket. Jag valde på denna plats att hålla blicken mer rakt fram eller till och med lite uppåt där du så fint fångade bilarna med alla fallna löv. Speglingen i asfalten är läcker. Gillar det tajta utsnittet. Du gjorde definitivt ett bättre val av motiv och utsnitt från vår position!
De tre avslutande bilderna i blå timmen från Skinnarviksberget har (förstås) ett fint ljus i blå timmen. Användandet av teleobjektiv gör att motiven känns hoptryckta. men det stämmer bra med den känsla man får i storstäder: byggnader står packade tätt intill varandra, trångt osv. Efter lite velande faller jag mest för mellanbilden (#4) i trion med blå-timmen-bilderna.
Men den bild som tilltalar mig mest av alla fem bilderna är bilden på bilarna (#2)!
Ha en fin avslutning på veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-10-06 19:07
Hej Ulf! Tack för kommentaren! Helt rätt har jag lagt en sepiaton på första bilden, men bara i skuggorna med splittoning. Kul att bilden på bilarna och löven blir en favorit! Känns väl som att kompositionen blev helt okej där. Jag håller också med att bild fyra är bäst i blå timmen-serien. Den är den mest grafiskt rena, där de fem Hötorgsskraporna och kyrkspiran spelar huvudrollerna.

Snart helg, hoppas fredagen och helgen blir bra för dig och familjen!
Bjarne