I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Otursdag utan otur på Höö

Den andra januari sammanstrålade kompisen Ulf och jag för en fototur i södra Småland. Vi startade på Höö, som är ett naturreservat en liten bit norr om Älmhult. Vädret var mestadels fuktigt och mulet. 

Ulf hade hört att den andra januari ska vara en otursdag, då man inte ska gifta sig, flytta m.m. Fast fotografera verkar gå bra :) Vår dag förflöt nämligen otursfritt, så när som på några regndroppar, men det är ju vardagsmat. 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2018-01-06 08:05 | Läst 2270 ggr. | Permalink
Fortfarande mustiga fina färger i skogen ser jag! Fina bilder!
Svar från Bjarne 2018-01-07 16:14
Ja, det är det helt klart! Tack för kommentaren Dan!
Hälsningar, Bjarne
Vackert! Lika snöfritt här just nu.. Bilden med 'Kaveldunen' var fin, känns som vattenståndet är högt..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2018-01-07 16:15
Ja nog är vattenståndet högt alltid! Japp, ingen snö i sikte, men minusgrader idag i alla fall. Tack Jan!
Hälsningar, Bjarne
Wow - de tre sista! Har bott i Älmhult några år i ungdomen, minns inte om jag var i just detta reservat.
Svar från Bjarne 2018-01-07 16:16
Så pass, varit lite smålänning ett tag! Tack så mycket för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Tre sista gillar också jag bäst, men fin serie i sin helhet! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2018-01-07 16:17
Tack så mycket för det LO! Kul att du hittade några favoriter.
Hälsningar, Bjarne
Ser ju typiskt småländskt ut..har dock inte varit där trots bosatt ett antal år i landskapet..
Mv/Gunte..
Svar från Bjarne 2018-01-07 16:18
Då har du något att upptäcka, inte långt från skånegränsen! Tack för kommentaren Gunte!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Du visar här en fin samling bilder från den inledande "etappen" av vår utflykt. Som det brukar bli när vi är på utflykt så fastnar vi för olika motiv. Av dessa sex bilder är det en som med en ordentlig portion god vilja skulle kunna sägas att vi båda förevigat (nr 5) men du har ett helt annat och ett betydligt mer närgånget utsnitt än vad jag har.
Första bilden visar ett samling olika stora stenar som ligger fint över bildytan. Härlig lyster i mossan och träden i vänster- och högerkanten håller blicken kvar på stenarna. Lyckad bild!
Den minimalistiska(!) bild 2 visar mycket tydligt hur högt vattenståndet var denna dag. Gillar det valda utsnitt, ger en harmonisk bild. Du använde således tiden i väntan på min ankomst mycket väl!
Den tredje bilden visar, precis som första bilden, härligt grön mössa. I denna bild på fallna grenar. Det som lyfter bilden är de tunna mossrena kvistarna i nedre vänstra hörnet. Detta bryter mot de mossgröna grenarna ur flera aspekter och gör bilden intressantare än vad den annars skulle varit.
Den fjärde bilden har flera ytor med kraftig struktur i olika riktningar. Vet inte varför, men bilden slår inte an på mig.
Femman är en riktigt fin bild. Härligt ljus och fin komposition. Pricken över i är brottytan på grenen i övre högra hörnet. Den ligget perfekt placerad och skapar en viktig intressepunkt i bilden.
Bra val att ta kvadratsikt format till sjätte bilden. Såg ju den i normala formatet och kan tryggt säga att det kvadratiska formatet är helt klart föredra. Det lite mörkare hålet i övre vänstra kvadranten sitter som en smäck! Dessutom härliga bruna toner över hela bildytan.
Så kommer den svåra uppgiften att utse favoriter bland dessa fina bilder! Efter lite funderande blir mina topp tre, med "vinnaren" först: Fem, Sex och Två!
Ha en fin vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2018-01-26 18:50
Hej Ulf! Tack så mycket, kul att läsa din kommentar. Så bra att vi är överens om minimalismen i bild två! Jag tog flera exponeringar. Ibland var vinden lite för hård och krusade vattnet för mycket. Jag ville ha lite lugnare vågor i band.

De små kvistarna i trean tycker jag också gör bilden, även om det inte är bland de bästa i inlägget. Lite tam tycker jag nog själv.

Lite överraskande är det kanske att femman kom högst upp för dig, men kul med överraskningar! Trevligt att de bruna ormbunkarna fick andraplatsen. Ska bli spännande att se dina skapelser från dagen!

Ha en riktigt bra helg!
BJarne