I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Ljus och mörker i stan

Veckan som gick tog jobbet mig till Stockholm (igen). Någon typ av kamera är ständig följeslagare. Det är lite större utmaning att hitta motiv i mörkret på kvällarna, men det går. En annan utmaning är att hålla fingrarna varma, särskilt med några minusgrader som det var tidigare i veckan.

#1

Södermalm

#2

Här fick jag ingen glass

#3

Före regnet

#4

Brännkyrkagatan

Inlagt 2018-12-02 16:41 | Läst 697 ggr. | Permalink
Bilder berättar allt som oftast en historia. Och under den mörka delen av året blir det ju just en mörkare historia. Det behöver på intet sätt vara negativt, men kräver nog ett stativ om det ska bli bra. Eller något som kan ersätta ett stativ. #1 ser ut som fingrar (hmm något fler än fem) som sticker upp bredvid huset. Kanske är det min fantasi som fått spel, men det var det första jag tänkte. #3 har en underbar himmel, men också upplysta fasader om skapar dynamik i bilden. Och #4 som gör sig utmärkt i svartvitt. Linjerna som leder över kullen sammanfaller med det fortsatta gångstråket på ett mycket bra sätt!
Svar från Bjarne 2018-12-04 19:10
Tack för kommentaren och funderingarna! Första bilden är rejält uppljusad. Det var redan helt mörkt och den blå himlen har jag lockat fram i bildbehandlingen.
Hälsningar, Bjarne