I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Klövaravinen 1:3

Klöva Hallar ligger på Söderåsen i Skåne och är en sprickdal som liknar den mer kända Skäralid, men är något mindre och trängre och ligger längre västerut. Dalen mäter c:a 4 km från mynningen på åsens nordsida. I botten rinner Klövabäcken och ovanför reser sig mäktiga stup och rasbranter, c:a 60-70 m höga enligt uppgift. Endast på några ställen är det lämpligt för en vanlig vandrare att ta sig upp för branten.

Jag besökte Klöva Hallar den 4 januari. Eftersom det nog var 20 år sedan sist, och jag gick längre in i dalen än förut, så blev det många bilder. För att inte trötta ut läsarna, så delar jag det därför på tre inlägg.

#1

#2

#3

Jag tyckte det var så vacker blå färg i vattnet, säkert tack vare den klarblå himlen.

#4

Klövabäcken rinner omväxlande lite lugnare och med mer fart.

#5

Ett träd som tappat barken hade intressanta mönster på stammen.

#6

Inlagt 2015-01-10 09:26 | Läst 1951 ggr. | Permalink
Jättefina bilder! Ett ställe väl värt att besöka förstår man!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2015-01-10 14:48
Tack så mycket Jan! Det stämmer alldeles utmärkt, har du möjlighet så ta gärna en stund där.
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder från ett av mina favoritställen på Söderåsen!

Mvh,
Fredrik
Svar från Bjarne 2015-01-10 14:48
Tack så mycket Fredrik! Du har bra favvisställen.
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder från en plats som verkar vara mycket vacker.
Svar från Bjarne 2015-01-10 14:49
Tack Margareta! Det är superfint där.
Hälsningar, Bjarne
Ett ställe jag inte känner till, även om jag varit en hel del på åsen. Av dina bilder att döma ser det spännande ut. Kanske alltför spännande för sargade gamla ben? Ser med nyfikenhet fram mot nästa omgång bilder. Trots den fina miljön fastnade jag vid den sista bilden, som påminner om ett knipande öga.
Eva
Svar från Bjarne 2015-01-11 09:41
Tack så mycket Eva! Det är en mycket spännande plats. Man kan gå en liten bit om man tycker det är för besvärligt, eller gå en bit på Skåneleden som är lite mer lättgången, men man får mer lutning på köpet istället, åtminstone om man utgår från huvudparkeringen. Kul att "ögat" uppskattades lite extra!
Hälsningar, Bjarne
God kväll mästerfotografen! Efter vår långsamma tur i Söderåsen i höstas fick det alltså bli en särskild utflykt till Klövaravinen. Och jag förstår fullt ut att vi inte med bästa vilja i världen skulle ha hunnit med Söderåsen och Klövaravinen samma dag - undrar hur vi tänkte då i oktober... Jag har själv bara gjort ett kort besök där och inser att det finns mycket mer att upptäcka!
Första bilden har härlig grön mossa och omkullfallna brutna stammar. Helt klart en trevlig bild.
Andra bilden innehåller ett livligt litet vattendrag där en tvärgående gren delar bilden i en övre och undre del. Den övre har lite lugnare vatten och en dominerande sten, den undre delen ser vattnet livligare ut och du har fått ett fint ljus på höstlöven och i vattnet.
Helt klart har den tredje bilden en härligt blå färg i vattnet! Välkomponerat och snyggt.
Fjärde bilden har en härlig fart på vattnet, som i små trappsteg tar sig från kant till kant. Kanske tar stenarna i förgrunden upp en något för stor del av bildytan?
Du avslutar med två makalöst vackra bilder! Vilka mönster och färger! Båda är direkt finalister i "bästa bild". Efter lite funderande vinner sexan hårfint över femman tack vare den är något mer mystisk. En svart hål och en intressant svampsamling är vinnarkonceptet!
Önskar dig en bra fortsättning på veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-01-13 21:22
Å, tack så mycket Ulf (och nu lyckades jag klicka på Besvara...)! Ja, det är för mycket med båda ravinerna samma dag om man skall hinna gå in en bit, i synnerhet med farten 800 m/h! Däremot gav Klöva mersmak och är en klar kandidat för en höstfotodag. Om det blir en gemensam eller vi väljer något annat återstår att se. Det är en bit dit.

Jaha, det blev närbilderna på stammarna som gillades bäst. Kul! De är ju lite annorlunda mot de andra bilderna. Helt okej val enligt mitt tycke.

Att stenarna i bild fyra fick så mycket utrymme skall nog "skyllas" på min svaghet för vissa motiv. Foto kräver dessa stenar! Ja, för att travestera på en numera gammal affisch. Hmm, den blev dålig...

Ha en kanonbra vecka!
Bjarne